dijous, 10 de maig del 2018

El TC estudia traslladar Junqueras a una presó catalana



CAS 1-O







Gemma Liñán
Foto: ACN
Barcelona. Dijous, 10 de maig de 2018
















El Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs d'empara que Oriol Junqueras ha presentat contra la decisió del Tribunal Suprem de traslladar-lo a una presó catalana.



En el recurs presentat al Tribunal Constitucional, Junqueras al·lega que la decisió del Suprem "vulnera el dret d'un pres preventiu a un jutge ordinari predeterminat per la llei i al jutge imparcial". L'escrit presentat per l'advocat Andreu Van den Eynde també defensa el dret a la participació política per exercir el càrrec de diputat del Parlament i el dret a la llibertat ideològica. El recurs no demana la suspensió cautelar, però sí que sol·licita que es tramiti de forma urgent.



El ple del TC ha admès el recurs a tràmit perquè "planteja un problema que afecta una faceta d'un dret fonamental sobre el qual no hi ha doctrina en aquest
tribunal". A més diu que "està justificada l'especial transcendència institucional" segons determina la llei del TC.



El TC dona 10 dies ara al Tribunal Suprem perquè trameti la documentació pertinent i demana a les parts que estan personades en el procediment que compareguin.



Fa només dos dies el mateix tribunal també va admetre a tràmit el recurs de Junqueras que demana sortir de la presó. El TC estudiarà els tres recursos perquè entén que “està justificada l’especial transcendència constitucional que planteja una qüestió jurídica rellevant que afecta una faceta del dret fonamental sobre la que no hi ha doctrina a aquest tribunal”.



Aquest és l'últim pas abans de començar el tràmit judicial a Europa per la llibertat d'Oriol Junqueras. Un cop el TC resolgui, si denega la llibertat provisional, ja es podrà recórrer al Tribunal d'Estrasburg. Mentrestant, i si el TC ho autoritza, la voluntat és que el president d'ERC pugui seguir amb tots els tràmits des d'una presó catalana que garantiria un millor dret a defensa i també estaria a prop de la seva família, garantint els drets dels seus fills.








Enllaç notícia :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/oriol-junqueras-trasllat-preso-catalana-tc_266772_102.html