divendres, 25 de maig del 2018

El PSOE registra una moció de censura contra Mariano Rajoy




MÓN - ESPANYA







La sentència del cas Gürtel ha posat contra les cordes el president del govern espanyol.
















Per: Redacció 

25.05.2018  10:53





El grup parlamentari socialista ha registrat al Congrés espanyol una moció de censura contra el president del govern espanyol Mariano Rajoy, segons que han confirmat fonts del partit a l’agència Europa Press.



La iniciativa s’ha registrat abans que se celebrés la reunió de l’executiva federal del partit, convocada a les 11 hores. Segons les mateixes fonts, el secretari general del partit, Pedro Sánchez, va decidir no esperar a la reunió després de sondejar els membres de l’executiva, que hi donaven suport.



La moció ha de menester 176 vots per triomfar, amb un vot que implica la investidura del candidat alternatiu, en aquest cas Pedro Sánchez. Una abstenció de
Ciutadans deixaria la moció en mans dels partits independentistes catalans –que de l’octubre ençà han ofert suport a una moció contra Rajoy en canvi de no res– i del PNB, que tornaria a ser clau malgrat haver votat favorablement al pressupost aquesta setmana.



L’Audiència espanyola va condemnar ahir a un total de 351 anys de presó a vint-i-nou dels trenta-set acusats de la trama Gürtel que han estat jutjats. El cap de la trama, Francisco Correa, ha estat condemant a 51 anys i 11 mesos de presó; l’ex-secretari d’Organització del PP de Galícia, Pablo Crespo, a 37 anys i 6 mesos, i l’ex-tresorer del PP Luís Bárcenas, a 33 anys i 4 mesos i a una multa de més de 44 milions d’euros.



Aquesta condemna arriba quan encara s’ha de jutjar una altra part de la trama, la que correspon a la caixa B i als papers de Bárcenas. De moment, però, l’Audiència ja ha condemnat el PP a una multa de més de dos-cents mil euros per haver-se lucrat amb les maniobres de la trama. És per tant el primer partit condemnat per corrupció a l’estat espanyol.








Enllaç notícia :