dimecres, 9 de maig del 2018

El govern espanyol impugna la llei de presidència per impedir la investidura de Puigdemont



PAÍS - PRINCIPAT







L'anunci l'ha fet el portaveu del govern espanyol Íñigo Méndez de Vigo.
















Per: Redacció 

09.05.2018  13:07





El Consell de Ministres espanyols ha aprovat avui la impugnació de la reforma de la llei de la presidència que es va aprovar el divendres passat al Parlament de Catalunya. La reforma ha estat publicada avui al DOGC signada pel mateix president espanyol, Mariano Rajoy, que és qui comanda la Generalitat d’ençà de l’entrada en vigor del 155. Era un pas necessari perquè per a poder recórrer contra la llei, havia de ser vigent i, per això, aquest matí s’ha publicat als butlletins oficials. Si el TC admet a tràmit el recurs, la llei quedarà automàticament suspesa.



El portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, ha explicat la decisió en conferència de premsa. En aquest sentit, ha assegurat que la mesa del Parlament de Catalunya ‘no podrà convocar un ple d’investidura sense la presència física del candidat amb el
risc d’incórrer en un delicte de desobediència’. D’altra banda, el govern també ha impugnat que òrgans de la Generalitat puguin fer reunions per la via telemàtica.



A més, el portaveu ha defensat l’acció de la Moncloa d’ençà de l’aplicació del 155 contra l’autogovern català. ‘El govern ha pretès, i ha aconseguit, mantenir l’ordre constitucional, recuperar la convivència i posar la Generalitat al servei de tots els catalans’, ha afirmat.



El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha fet referència al recurs i a la situació política a Catalunya en declaracions al congrés espanyol, on ha demanat a les forces independentistes ‘un esforç’ per formar govern i recuperar ‘la normalitat institucional econòmica i social’ a Catalunya. ‘Ja n’hi ha prou d’estar marejant la perdiu’, ha afirmat. Segons Rajoy, ‘Catalunya necessita recuperar la normalitat’ i cal ‘no subordinar tota l’actuació política al voltant d’una persona, perquè les coses han de funcionar, la Generalitat ha de prendre decisions’ i la d’ara ‘no és una situació normal’.








Enllaç notícia :