dilluns, 14 de maig del 2018

Ampli ressò internacional de l'elecció de Quim Torra com a president



INVESTIDURA







Lluís Bou
Foto: Sergi Alcàzar
Barcelona. Dilluns, 14 de maig de 2018
















L'elecció de Quim Torra com a nou president de la Generalitat ha tingut un ampli ressò internacional. Els principals mitjans internacionals han informat del fet, analitzant quina evolució farà ara Catalunya quan torna l'aposta independentista. Els mitjans anglosaxons coincideixen que Quim Torra és un polític "falcó".



Le Monde (França): "Espanya: Quim Torra, independentista convençut, escollit president de Catalunya"



El gran diari francès assegura que els durs qualificatius que ha llançat l'oposició de dreta i esquerra contra Quim Torra "són lluny d'anunciar una disminució de
les tensions polítiques". Apunta que Torra és un polític "cultivat, i provist d'una ironia mordaç".












Associated Press (EUA): "Els parlamentaris catalans voten Torra com a nou líder independentista"
L'agència nord-americana defineix Quim Torra com un "independentista fervernt", i assegura que s'esta preparant "un nou enfrontament amb Espanya".












Der Spiegel (Alemanya): "Investidura a Catalunya: L'íntim de Puigdemont Torra és el nou president de Catalunya"
El setmanari alemany defineix Torra com un "independentista convençut" i una persona molt propera al president a l'exili, Carles Puigdemont.












Reuters (Regne Unit): "El Parlament català escull Quim Torra com a nou líder autonòmic"
L'agència britànica defineix Quim Torra com un independentista "falcó", i apunta que s'obre "més incertesa política" perquè es manté l'aposta per la independència.












L'Express (França): "Investidura a Catalunya: Qui és el futur president, Quim Torra?"
El setmanari francès presenta Quim Torra com una persona "molt implicada en la causa independentista catalana", i que "per a molts" és una manera perquè Puigdemont torni al poder a Catalunya.












Deutsche Presse Agentur: "El polític independentista Quim Torra ha estat nomenat president de Catalunya, i acaba 5 mesos de bloqueig a la inquieta comunitat d'Espanya"
L'agència apunta que Puigdemont va suggerir en un vídeo públic el nom de Quim Torra, i que hi havia hagut 4 intents de votació que van fracassar perquè els candidats eren a l'exili o a la presó.












Süddeutsche Zeitung (Alemanya): "El successor de Puigdemont: Quim Torra escollit president autonòmic de Catalunya"
El gran diari de Munic, el segon d'Alemanya, ha recordat que Quim Torra va dirigir el Born Centre Cultural i després Òmnium, abans de Jordi Cuixart, "dos baluards independentistes".












Libération (França): "Quim Torra, independentista convençut, escollit president de Catalunya"
El diari de l'esquerra engagée francesa afirma que Torra és "el candidat que ha escollit Puigdemont", i que ha promès "continuar la construcció de l'Estat independent".












The Guardian (Regne Unit): "El Parlament català escull un nacionalista falcó com a president"









El diari britànic ha afirmat que Quim Torra és un independentista "falcó" i que en buscar els mateixos objectius "que van provocar la crisi constitucional d'Espanya la reconciliació entre Madrid i Barcelona sembla més remota que mai.



(Hi haurà ampliació)







Enllaç notícia :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/ampli-resso-internacional-eleccio-quim-torra-president_268149_102.html