dilluns, 23 d’abril del 2018

Ressò internacional de la prohibició del color groc a la Final de Copa



LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ







Alba Solé
Foto: EFE
Barcelona. Diumenge, 22 d'abril de 2018




















El Barça va guanyar la Copa del Rei per 30a vegada, i ho va fer aquest dissabte contra el Sevilla a l'estadi Wanda Metropolitano de Madrid. Tot i que els blaugranes van guanyar 5-0 el que ha tingut més ressò internacional ha estat l'operació de la policia espanyola a les portes del camp per requisar samarretes grogues i la xiulada a l'himne.



Els agents no deixaven entrar samarretes grogues, bufandes grogues sense cap lema i cartells o pancartes relacionades amb la llibertat o els presos polítics; la premsa internacional no ha passat els fets per alt:



'The New York Times'

 

El diari nord-americà analitza la final d'aquest dissabte i exposa que la xiulada al monarca ja fa cinc anys que es repeteix. Considera que això "significa que les
preguntes sobre la llibertat d'expressió i els límits de la política es debaten en ambients molt diversos".













'L'Indépendant'

 

"Creix la polèmica després de la prohibició de bufandes i samarretes grogues als seguidors del Barça". Aquest és el titular que ha escollit el rotatiu francès L'Indépendant que subratlla que la policia espanyola obligava a tirar a les escombraries les samarretes grogues.













'L'express'

 

El digital francès assegura que la prohibició de samarretes grogues abans de la final de Copa "provoca polèmica". A més a més, posa de relleu les declaracions d'un portaveu de la policia espanyola que va dir que "es van requisar pancartes i samarretes amb un significat que pugui alterar l'ordre públic".












'Tele Sur'

 

La notícia ha arribat fins i tot a Venezuela que ha difós un vídeo on es poden veure els registres policials a l'entrada de l'estadi i la xiulada a l'himne on es van exhibir estelades i pancartes a favor de la llibertat dels presos polítics. "Pro independentistes fitxats per la policia espanyola", és la frase amb la que comencen les imatges.













'24 heures'

 

 Aquesta cadena de televisió suïssa és contundent: "La policia va perseguir les samarretes grogues abans de la final de la Copa del Rei". A més a més, 24 Heures explica que la policia espanyola va assegurar que l'operació d'ahir "era la mateixa que en qualsevol altra trobada d'aquest nivell" i que "dissabte no hi havia cap instrucció especial".












'L'Équipe'

 

Per la seva banda, aquest digital esportiu francès informa que "el color simbòlic dels catalans no va ser benvingut a la final de la Copa".












'Tribune de Genève' 

 

"Fans obligats a treure's la samarreta a l'estadi". Aquest és el titular del diari suís Tribune de Genève que igual que la resta de mitjans explica com les càmeres van captar els moments en que els seguidors del Barça havien de tirar les samarretes grogues.















Enllaç notícia :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/resso-internacional-prohibicio-groc_260937_102.html