dilluns, 23 d’abril del 2018

Les roses grogues transformen Sant Jordi en una jornada reivindicativa



PAÍS







Òmnium Cultural anima a fer murals de flors grogues a les places del país.
















Per: Redacció 

22.04.2018  22:00






L’empresonament i l’exili forçós del govern de la Generalitat, l’ex-presidenta del parlament Carme Forcadell, la secretària general d’ERC, Marta Rovira, i l’ex-diputada de la CUP Anna Gabriel, així com de  Jordi Sànchez i Jordi Cuixart pesaran avui en la celebració de la diada de Sant Jordi.



Les institucions catalanes, intervingudes per l’aplicació de l’article 155 de la constitució espanyola, no faran molts dels actes tradicionals de Sant Jordi, com ara la recepció oficial, la missa i la benedicció de roses. Malgrat tot, molts ciutadans s’han organitzat per lluitar contra la repressió amb un seguit d’accions de protesta.



Des de primera hora, Òmnium ha animat a fer murals col·lectius amb roses grogues a les places del país. A la plaça de Catalunya de Barcelona, l’entitat ha
col·locat una malla metàlica on tothom qui ho vulgui pot posar una rosa groga com a protesta per la reperessió política i judicial.













La iniciativa ha tingut una bona acollida i en poques hores els ciutadans han omplert de roses grogues més d’un mural.

















Les Assemblees de Treballadors en Defensa de les Institucions Catalanes (ADIC) organitza allò que ha anomenat ‘la Diada de Sant Jordi de 2018 si visquéssim en un estat democràtic’. Al compte de Twitter d’ADIC Gencat han penjat un missatge amb motiu de la Diada de Sant Jordi que, diuen, ‘en una situació de normalitat democràtica us hauria adreçat el president de la Generalitat de Catalunya, en aquests moments a l’exili’.





















Enllaç notícia :