dimecres, 25 d’abril del 2018

Les pensions pujaran un 1,6% el 2018 després del pacte PNB-PP pels pressupostos





Actualitzat
El PNB ha arrencat al ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, el compromís de tornar a apujar les pensions un 1,6% aquest 2018 i, a partir de 2019, en funció de l'IPC. L'acord entre el govern espanyol i els nacionalistes bascos s'ha produït el mateix dia que el Congrés comença el debat sobre les esmenes a la totalitat dels pressupostos d'aquest any.



Fins ara, els comptes no tenien els suports necessaris, però el portaveu del PNB a la cambra baixa, Aitor Esteban, ha confirmat que els nacionalistes bascos donaran suport a la tramitació dels pressupostos després d'haver aconseguit el compromís del govern espanyol.



A més, Esteban ha valorat el compromís "ferm" que ha transmès el president del
govern espanyol, Mariano Rajoy, al president del PNB, Andoni Ortuzar, d'aixecar l'article 155 a Catalunya tan bon punt hi hagi govern.



"La política del PNB anirà dirigida que aquest final del 155 es produeixi al més aviat possible."



Rajoy i Ortuzar es van reunir aquest dimarts per parlar de la situació política general. En aquesta reunió, el president del PNB va traslladar a Rajoy l'oposició "frontal" dels nacionalistes bascos al manteniment del 155 a Catalunya i la "gran preocupació" davant la possibilitat que es prolongui aquesta situació d'excepcionalitat.








Enllaç notícia :

http://www.ccma.cat/324/les-pensions-pujaran-un-1-6-el-2018-despres-del-pacte-pnb-pp-pels-pressupostos/noticia/2852170/