dimarts, 10 d’abril del 2018

Diputats danesos recorden al govern espanyol que el conflicte amb Catalunya és un problema europeu



MÓN - EUROPA







'La crisi a Catalunya amenaça drets i principis democràtics a Europa', diuen en una carta.
















Per: Redacció 

10.04.2018  18:55





Vuit diputats danesos han enviat una carta al govern espanyol per mostrar la seva preocupació per la situació política a Catalunya i instar a trobar una solució pactada. ‘El Parlament de Dinamarca va decidir el maig de 2015 abordar la creixent tensió entre Espanya i Catalunya i va demanar a les dues parts que establissin un diàleg per a trobar una solució pacífica als problemes sobre l’autodeterminació de Catalunya’, comença la carta. ‘Estem profundament preocupats per l’escalada de la crisi política a Catalunya (…) Les eleccions del 21 de desembre van obtenir molta participació, per tant, esperem que el resultat sigui respectat’, afegeixen els diputats danesos.



La carta també denuncia l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola: ‘Sembla estar descarrilant el retorn a la normalitat’. A més, critica l’existència de presos polítics que persegueixen l’objectiu de la independència ‘per mitjans democràtics’ i recorda que Amnistia Internacional ho ha denunciat. ‘Presenciem una judicialització de l’assumpte en comptes de trobar-hi solucions per a resoldre’l’.



Sobre la detenció de Carles Puigdemont, els diputats han destacat ‘la creixent dimensió europea’ del conflicte: ‘Europa ha de garantir que cap dels polítics encausats s’enfronti a persecució política si és lliurat a Espanya (…) La crisi a
Catalunya amenaça drets i principis democràtics a Europa’. Els diputats danesos insten, per tant, a trobar una solució amb el suport de la mediació d’altres països, si és necessari.



Podeu llegir la carta sencera ací: 




Open letter to spanish government april 9 2018







Enllaç notícia :