dimarts, 3 d’abril del 2018

Alcaldes de la Catalunya Nord aproven una moció de suport als presos polítics



PRESOS POLÍTICS







El Nacional
Barcelona. Dimarts, 3 d'abril de 2018
















El Sindicat Intercomunal per a la promoció de les llengües occitana i catalana, que agrupa 129 municipis de la Catalunya Nord, ha aprovat una moció de suport als "presos polítics" catalans. El document denuncia que s'està atemptat contra la "llibertat d'expressió" i que, després de la celebració del referèndum de l'1-O, s'han empresonat dirigents d'associacions i polítics com Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Oriol Junqueras i Joaquim Forn perquè "refusen renunciar a les seves idees". Des del sindicat asseguren que han viscut amb "estupefacció" com ara també s'han enviat a presó quatre membres del "Govern català": Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva i Dolors Bassa, a més de l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell.



En relació a Cuixart, Forn, Junqueras i Sànchez, el sindicat recorda que segueixen privats de llibertat per les seves idees després de més de cinc mesos. I en quan a l'estat actual de Turull, Romeva, Forcadell, Bassa i Rull, assegurant que van viure amb "estupefacció" que el passat 23 de març fossin, de nou, enviats a la presó, i afegeixen que aquest fet suposa una "violació de la llibertat d'expressió política". Per últim també apunten que "quan una democràcia empresona els seus ciutadans per les seves idees, quan tria resoldre els seus
problemes polítics amb repressió, quan la justícia no és prou independent, aleshores els seus propis fonaments estan amenaçats i en perill".



El sindicat ja va aprovar el passat mes de setembre una moció de suport als més de 700 alcaldes catalans investigats per l'organització de l'1-O.









Enllaç notícia :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/alcaldes-catalunya-nord-aproven-mocio-suport-presos-politics_254511_102.html