dijous, 1 de març del 2018

Un diputat finlandès demana la dimissió de l'ambaixador espanyol



DIPLOMÀCIA







El Nacional
Foto: Google Maps
Barcelona. Dijous, 1 de març de 2018

















La destitució del cònsol honorari de Finlàndia a Barcelona, Albert Ginjaume, hauria de comportar, segons el diputat finlandès Mikko Kärnä, que Hèlsinki demani la dimissió de l'ambaixador espanyol al país nòrdic, Manuel de la Cámara. Així ho ha defensat aquest dijous en un comunicat el membre del Partit de Centre, que ha assegurat estar "en xoc" per la petició d'Espanya a Finlàndia perquè cessés a Ginjaume per la seva actitud "inapropiada".



"El senyor Ginjaume ha servit Finlàndia d'una manera exemplar durant 19 anys", ha defensat. Segons recull el comunicat, la tardor passada Karna va rebre un correu electrònic de l'ambaixador Manuel de la Cámara en el qual amenaçava Finlàndia amb "afers de seguretat a la UE" després que el diputat defensés el dret dels catalans de decidir sobre la independència.



"Insto de manera urgent al nostre ministeri d'Exteriors a considerar que
l'ambaixador espanyol ha perdut la seva credibilitat i que, per tant, hauríem de considerar-lo persona non grata i posar fi a les seves funcions dins de la missió espanyola", conclou.



En el comunicat Kärnä ha admès que d'acord amb la Convenció de Viena sobre relacions diplomàtiques "hi ha poc a fer" davant l'ordre de cessament de Ginjaume. Amb tot, ha criticat que el motiu pel qual es va produir la petició recorda "al règim de Franco": "Tens un dinar amb la 'persona equivocada' i ets destituït", ha lamentat en relació al fet que el cònsol honorari va convidar la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, a un dinar amb cònsols acreditats a Barcelona.








Enllaç notícia :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/diputat-finlandes-ambaixador-espanyol_243939_102.html