dimecres, 21 de març del 2018

[ Última hora ] Resposta a Llarena: Torrent convoca el ple d’investidura de Jordi Turull per demà



PAÍS - PRINCIPAT







Els partits independentistes han acordat d'accelerar la investidura davant la nova ingerència del Tribunal Suprem espanyol.
















Per: Redacció 

21.03.2018  21:53





El president del parlament, Roger Torrent, ha convocat el ple d’investidura de Jordi Turull com a president de la Generalitat per demà dijous a les 17.00.



Torrent ha comunicat al decisió a tots els grups en una ronda de consultes per telèfon aquest vespre, després de reunir-se amb representants de JxCat i ERC.



Els grups independentistes han accelerat la investidura de Turull com a resposta a la nova ingerència del jutge del Tribunal Suprem espanyol Pablo Llarena contra la sobirania del Parlament de Catalunya. El magistrat ha citat divendres al matí Jordi Turull, juntament amb Marta Rovira, Josep Rull, Raül Romeva, Carme
Forcadell i Dolors Bassa per a examinar la seva situació de llibertat provisional.



La fiscalia i l’organització ultra Vox podrien demanar a Llarena que dictés l’ingrés a presó dels sis diputats una vegada coneguin el seu processament.



La decisió de convocar el ple respon a l’acord entre els tres partits perquè Turull esdevingui demà el 131è president de la Generalitat. La investidura depèn del vot favorable dels diputats de la CUP.









Enllaç notícia :