dilluns, 26 de març del 2018

Última hora : La fiscalia belga manté en llibertat Serret, Comín i Puig



CAS 1-O







Gemma Liñán
Foto: ACN
Barcelona. Dilluns, 26 de març de 2018
















Els advocats de Mertixell Serret, Toni Comín i Lluís Puig s'han posat avui en contacte amb la fiscalia de Brussel·les per posar els seus clients a disposició de la justícia després de la nova euroordre del magistrat Pablo Llarena.



La Fiscalia al·lega que "no existeix un risc manifest de fugida" i per això mateix ni els cita, de moment, ni controlarà els seus moviments.



Tampoc els ha citat de moment a declarar tot i que no descarta que ho pugui fer els propers dies o setmanes.



El Ministeri Públic de Bèlgica ha emès un comunicat a mitja tarda, just després de coneixe's que Carles Puigdemont ja havia declarat a Alemanya i que estava esperant la decisió del jutge, i ha confirmat que manté Serret, Comín i Puig en la mateixa situació en la que estaven fins ara.



A més, la fiscalia, ha demanat "informació adicional a les autoritats judicials espanyoles a través de l'Eurojust" per tenir més informació del cas, però no concreta quin tipus d'informació s'ha demanat exactament.



La Fiscalia Berga també concreta que aquesta euroordre no té res a veure amb l'anterior del novembre del 2007 i que, per tant, el procediment comença de zero.








Enllaç notícia :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/la-fiscalia-belga-mante-en-llibertat-serret-comin-i-puig_252276_102.html