dilluns, 26 de març del 2018

El jutge alemany manté Puigdemont sota custòdia policíaca



PAÍS - PRINCIPAT







Aquesta declaració té l'objectiu de comprovar la seva identitat.
















Per: Redacció 

26.03.2018  15:48





El jutge alemany ha decidit de mantenir Carles Puigdemont sota custòdia policíaca al centre de Neumünster, segons que ha informat el fiscal Georg Güntge a la premsa alemanya. El president ha comparegurt avui durant tres hores d’ara davant del Tribunal Administratiu de l’estat federat de Slesvig-Holstein.



Aquesta compareixença tenia el propòsit de comprovar la identitat de Puigdemont, entre més qüestions formals. Serà l’Audiència Territorial de Slesvig-Holstein que decidirà sobre la seva extradició i sobre la seva situació mentre es resol l’euroordre les pròximes setmanes.



A partir d’ara s’obre el procés per a decidir si la justícia alemanya tramita l’euroordre d’extradició que ha demanat Espanya. Per a això haurà de valorar si
els delictes que li imputa el jutge Llarena tenen un equivalent a Alemanya. El procediment que encara es pot allargar seixanta dies.



L’advocat de Carles Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, havia explicat en una entrevista a l’ACN que ‘la cosa més lògica’ és que el jutge alemany permetés al president de sortir en llibertat amb mesures cautelars. Segons Alonso-Cuevillas, hi ha ‘mitjans menys agressius per a tenir controlada una persona per evitar que fugi’ que tancar-lo preventivament. ‘La presó provisional és la mesura cautelar més estricta, des d’Espanya en tenim una visió distorsionada perquè s’usa i se n’abusa en excés.’



L’advocat, que ja treballa amb un equip de lletrats alemanys, ha reconegut que la detenció a Alemanya complicava el cas ‘des del punt de vista logístic’, però s’ha mostrat confiat que ‘en el fons no hi ha d’haver diferències’ amb la manera com van anar les coses el novembre passat a Bèlgica.









Enllaç notícia :