dijous, 15 de març del 2018

La Guàrdia Civil entra al Palau de la Generalitat i a Òmnium en una operació contra l’1-O



PAÍS - PRINCIPAT







Escorcollen el despatx i el domicili del secretari de Difusió i Atenció Ciutadana de la Generalitat, Antoni Molons.
















Per: Redacció 

15.03.2018  09:15





La Guàrdia Civil ha activat una operació a Catalunya contra l’organització del referèndum de l’1-O, ordenada pel jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona. Segons que ha informat la Guàrdia Civil a VilaWeb, ha traslladat a dependències policíaques el secretari de Difusió i Atenció Ciutadana de la Generalitat, Antoni Molons, per a prendre-li declaració després d’haver entrat al seu despatx a la plaça de Sant Jaume, i també a casa seva. També han entrat a la seu d’Òmnium Cultural, segons que han confirmat fonts de l’entitat a VilaWeb.



La Guàrdia Civil diu que l’operació té a veure amb la investigació del jutjat número 13 i concretament contra el finançament del referèndum.



El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha informat que el jutjat número 13 ‘ha acordat la pràctica de diferents diligències, consistents a tres entrades i escorcolls en els següents punts: la seu d’Òmnium Cultural, un domicili particular i el Palau de la Generalitat.’



Treballadors retinguts


Òmnium ha informat que els agents escorcollen des de primera hora la seu nacional, i que ha retingut alguns treballadors en una sala, a més de membres de la direcció de l’entitat. ‘Els agents segresten el correu electrònic dels treballadors i canvien contrasenyes.’ Afegeixen que no han entrat a cap domicili particular de cap membre de la junta nacional.



La Guàrdia Civil escorcolla la seu d’Òmnium Cultural.
El portaveu d’Òmnium, Marcel Mauri, ha dit en declaracions a Catalunya Ràdio: ‘No ens han dit res. Sabem més coses pels mitjans de comunicació que per ells. Busquen una connexió amb els cartells de l’1-O, informació econòmica de l’entitat. Saben perfectament que no hi ha malversació de fons públics perquè no som una entitat pública, i a més ja fa molts anys que no rebem subvencions de la Generalitat, ni un euro, encara que els costi molt de creure.’



Òmnium només es financia amb les quotes dels socis
 
Des dels seu compte de Twitter, Òmnium Cultural ha reiterat que tot el seu finançament prové de les quotes dels més de 100.000 socis, no de cap aportació pública. A més, ha precisat que la Guàrdia Civil manté retinguts set treballadors i membres de la direcció, però que no han entrat en cap domicili particular de cap membre de la junta nacional.












Crida a concentrar-se a la plaça de Sant Jaume

Una convocatòria anònima que corre per les xarxes fa una crida a concentrar-se a les 12 hores davant del palau de la Generalitat, a plaça de Sant Jaume. VilaWeb no n’ha pogut escatir l’origen ni es pot atribuir a cap organització. El missatge diu així:



«Defensem les nostres institucions i els nostres drets. Avui 12 h tothom a plaça Sant Jaume #foralesforcesdocupacio»








Enllaç notícia :

https://www.vilaweb.cat/noticies/la-guardia-civil-entra-al-palau-de-la-generalitat-i-a-omnium-en-una-operacio-contra-l1-o/