dilluns, 5 de març del 2018

ERC manté el suport a Jordi Sànchez i avisa la CUP que no vol negociar des de zero



PAÍS - PRINCIPAT







Rovira diu que hi ha un preacord amb JxCat i que cal acabar de tancar les negociacions.
















Per: Redacció 

05.03.2018  14:26





Esquerra Republicana ha afirmat que manté el suport a la candidatura de Jordi Sànchez tot i l’abstenció de la CUP i ha dit que hi ha un preacord amb JxCat. La secretaria general del partit, Marta Rovira, i el conseller Raül Romeva s’han reunit amb el president del parlament, Roger Torrent, i han reiterat el seu suport a la candidatura de Sànchez.



Per la seva banda, el portaveu republicà, Sergi Sabrià, ha dit que repetir les eleccions seria una irresponsabilitat iiha avisat la CUP que ERC no vol negociar des de zero.. ‘Donem suport a la candidatura de Jordi Sánchez. És evident que
ERC té les seves preferències, legítimes, però avui aquestes preferències passen a segon terme’, ha afegit.



Sabrià ha rebutjat les crítiques de la CUP d’haver forjat un acord ‘autonòmic’ amb JxCat: ‘No compartim que aquest programa sigui de caràcter autonomista. Hi ha moltes hores de feina i no les desaprofitarem’, ha comentat sobre les negociacions.



Sobre la possibilitat de demanar l’acta a Toni Comín i Carles Puigdemont –dos vots necessaris per a la investidura de Sànchez després de la decisió de la CUP– o de demanar el vot delegat, Sabrià ha explicat: ‘Això encara no està sobre la taula. Nosaltres no apostem per solucions efectistes sinó efectives’.









Enllaç notícia :