dimarts, 20 de febrer del 2018

El TC tomba la maniobra de Wert per a imposar el castellà a l’escola catalana



PAÍS - PRINCIPAT







Ha estimat parcialment el recurs de la Generalitat contra la LOMCE.
















Per: Redacció 

20.02.2018  13:48





El Tribunal Constitucional espanyol ha donat la raó a la Generalitat i ha tombat la maniobra del ministre espanyol José Ignacio Wert  per a imposar el castellà a l’escola a través de fons públics. El ministre espanyol pretenia que el govern català avancés 6.000 euros per cada alumne que demanés l’escolarització en castellà. D’aquesta manera, es pretenia que aquests alumnes poguessin pagar l’escola privada en cas que no existís oferta pública amb aquestes condicions.



El TC considera que aquest sistema no respecta el repartiment de competències entre l’estat espanyol i Catalunya i per això ha estimat parcialment el recurs de la Generalitat contra la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat de l’Educació (LOMCE) i ha anul·lat alguns dels preceptes impugnats per considerar que
envaeixen competències en matèria d’educació.



Es refereix, en concret, a la capacitat del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport espanyol, a través de l’Alta Inspecció d’Educació, per a decidir sobre l’escolarització d’aquests alumnes en centres privats i al seu finançament. El ponent de la sentència, aprovada per unanimitat, ha estat Fernando Valdés Dal-Ré.








Enllaç notícia :