dijous, 1 de febrer del 2018

El ministre de Justícia espanyol avança la inhabilitació dels dirigents independentistes abans de la decisió judicial



MÓN - ESPANYA







Rafael Catalá ha negat que existeixi cap negociació relacionada amb la no investidura de Puigdemont i un hipotètic alliberament dels presos.
















Per: Redacció 

01.02.2018  09:32





El ministre de Justícia espanyol, Rafael Catalá, dóna per feta la inhabilitació de la cúpula independentista. Segons que ha dit en una entrevista a Antena 3, creu que els presos i exiliats seran inhabilitats abans de la decisió judicial en aplicació de la Llei d’Enjudiciament, que estipula que quan hi ha un acte de processament per delictes greus els processats deixen de tenir capacitat d’exercir càrrec públic. 




‘Jo entenc que quan es dicti l’auto de processament totes les persones que estiguin a dins seran inhabilitades’, ha dit. 



Escolteu ací les declaracions del ministre espanyol:













També ha negat que existeixi cap negociació relacionada amb la no investidura de Puigdemont i un hipotètic alliberament dels presos. A més ha dit que el ‘pla Moncloa’ de què parla Carles Puigdemont als missatges interceptats és simplement l’aplicació de l’estat de dret. ‘No hi ha pacte secret ni acords al marge de la transparència i la llei’, ha dit Catalá, que ha apuntat que l’únic que posen de manifest els missatges és quelcom ‘de sentit comú’. ‘El que està passant és que el sentit comú i les lleis s’acaben imposant’ ha dit.




Si l’informe dels lletrats no els agrada tiraran pel dret

 
Pel que fa als temps per a la celebració d’un debat d’investidura i la convocatòria d’unes eleccions si el parlament no elegeix ningú, el ministre ha recordat que en aquest moment totes les parts estan pendents d’un informe dels lletrats sobre aquesta qüestió. A criteri de l’executiu espanyol, ‘el que ha de passar a Catalunya ha de ser la posada en marxa del rellotge perquè hi hagi una investidura’ i ‘si l’informe dels lletrats no ens convenç, intentarem defensar que s’han de complir els temps i no podem estar sine die en aquesta situació’.








Enllaç notícia :

https://www.vilaweb.cat/noticies/catala-nega-cap-negociacio-i-diu-que-el-pla-moncloa-es-laplicacio-de-lestat-de-dret-2/