dijous, 22 de febrer del 2018

El cap policial que investiga el procés hauria fet tuits anònims antiindependentistes




Companys del tinent coronel responsable dels informes de la Guàrdia Civil sobre l'independentisme l'acusen de polititzar-los.








Redacció







A la dreta, el tinent coronel de la Guàrdia Civil Daniel Baena




El responsable de la Guàrdia Civil com a policia judicial a Catalunya, el tinent coronel Daniel Baena, tindria un perfil anònim a Twitter amb el qual s'hauria dedicat a increpar, amb opinions polítiques, líders independentistes i periodistes.
Enfrontaments seriosos a la Guàrdia Civil



Ho afirma una informació del diari digital Público, que assegura que, a banda d'aquesta activitat a Twitter, companys seus de la Guàrdia Civil l'acusen d'haver polititzat les investigacions sobre l'independentisme.



Segons aquests companys citats pel diari, Baena "està vessant les seves idees polítiques en unes investigacions que han de ser objectives", i aquesta politització els està portant a "enfrontaments seriosos" dins mateix de la Guàrdia Civil.



La base argumental contra l'independentisme



Els informes que elabora l'equip de Baena són la base argumental en què se sustenten les acusacions del jutjat número 13 de Barcelona, de l'Audiència Nacional i del Tribunal Suprem contra la cúpula política independentista.



Per tant, són les afirmacions incloses en aquests informes, les que estan servint per acusar Carles Puigdemont, Oriol Junqueras, Joaquim Forn, els Jordis, Mireia Boya, Anna Gabriel i la resta de polítics i líders acusats de rebel·lió i sedició.



I no només contra els líders, també contra la resta d'independentistes encausats per l'organització de l'1-O i de la declaració d'independència. Són en total unes 300 persones les que estan sent investigades sota secret de sumari.



"Actuació pròpia del crim organitzat"


Baena té un perfil a Twitter amb el seu nom, i segueix l'usuari anònim que seria també seu, que és @nmaquiavelo1984, té el pseudònim de Tácito i es defineix com a "politòleg".



Des d'aquest perfil s'hauria dedicat a increpar líders independentistes, com és el cas d'un tuit de finals d'octubre en resposta a un altre de Lluís Llach.



Aquest tuit és especialment significatiu, perquè fa servir una expressió, "actuació pròpia d'estructures de crim organitzat en saber-se investigades", que ha aparegut posteriorment als informes judicials elaborats sota la seva direcció:













El 14 de novembre, i en resposta a un tuit d'"El Periódico" que deia que cada vegada més líders independentistes "posaven el fre", Tácito contestava que els processos no: "Ara no es para. La justícia no para."














Enllaç notícia :

http://www.ccma.cat/324/el-cap-policial-que-investiga-el-proces-hauria-fet-tuits-anonims-antiindependentistes/noticia/2839675/