dilluns, 2 d’octubre del 2017

Governs i polítics europeus condemnen la violència de la policia espanyola a Catalunya



PAÍS - PRINCIPAT







Jeremy Corbyn, el primer ministre d'Eslovènia, el primer ministre de Bèlgica, la primera ministra d'Escòcia, els líders de l'esquerra francesa... 
















Per: Redacció 

01.10.2017  14:08





El primer ministre de Bèlgica, Charles Michel, ha condemnat la violència de l’estat espanyol contra Catalunya. ‘La violència no pot ser mai la resposta! Condemnem totes les formes de violència i reafirmem la nostra crida a un diàleg polític.’ Michel és el dirigent del partit francòfon liberal Moviment Reformador (MR) des del febrer del 2011.












El primer ministre d’Eslovènia, Miro Cerar, ha dit que estava preocupat per ‘la situació’ a Catalunya.













El dirigent dels laboristes britànics, Jeremy Corbin, ha dit: ‘La violència de la policia contra els ciutadans a Catalunya és colpidora. El govern espanyol ha d’actuar ara per aturar-ho.’












També ha condemnat la brutalitat policíaca la primera ministra d’Escòcia, Nicola Sturgeon: ‘Cada vegada estic més preocupada per les imatges que vénen de Catalunya. Al marge de l’opinió sobre la independència, tots hauríem de condemnar les escenes que circulen i cridar Espanya a canviar les maneres abans ningú no en resulti seriosament ferit. Deixeu votar la gent pacíficament.’


























Els líders de l’esquerra francesa Jean-Luc Mélenchon i Benoit Hamon s’han sumat a la condemna de la violència de la policia espanyola. ‘L’estat espanyol ha perdut la sang freda. La nació no pot ser una camisa de força.’












L’últim dirigent europeu a afegir-se a la condemna de la violència de la policia espanyola és el portaveu de la República Txeca:












L’ex-president del Parlament Europeu i líder del SPD alemany, Martin Schulz, afirma que l”escalada’ de la situació a Catalunya és ‘preocupant’ i urgeix els executius de Catalunya i de l’estat espanyol a reduir la tensió i a cerca el diàleg.












El vice-president del Parlament Europeu, Dimitros Papadimoulis (Syriza), afirma que la repressió autoritària de Rajoy és una vergonya per l’Europa democràtica.












El grup dels Verds al Parlament Europeu condemna la violència contra ‘la gent pacífica que intenta votar a Catalunya.’












El president del grup liberal al Parlament Europeu, Guy Verhofstadt, demana una solució negociada i condemna la violència que s’ha vist als carrers catalans per part de la policia espanyola.












L’ex-candidat del PSF a la presidència de França, Benoît Hamon, ha publicat a Twitter: ‘Al cor d’Europa, aquestes imatges de violència per evitar que la gent voti a Catalunya estan plenes de significat i amenaces.’












El ministre d’Afers Estrangers de Lituània, Linas Linkevicius, afirma que la violència no ajuda a trobar una solució per a Catalunya.












El líder Sinn Féin, Gerry Adams, demana amb urgència el suport internacional amb la democràcia de Catalunya.












El president de Finlàndia, Sauli Niinistö, s’ha afegit a la condemna de la situació viscuda a Catalunya i demana que comenci el diàleg:












També s’ha pronunciat el líder del Partit Liberal suec, Jan Björklund, que acusa al govern espanyol de ser el culpable de la violència a Catalunya. A més, demana una solució política.















Enllaç notícia :