dijous, 14 de setembre del 2017

Puigdemont sobre el tall de llum als col·legis electorals: "Ens regalaran una jornada romàntica"



REFERÈNDUM





El president de la Generalitat titlla l'actitud del govern espanyol d"'obsessiva".












per Redacció 14/09/2017 
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha ironitzat aquest matí sobre la possibilitat que el govern espanyol demani al jutge que talli la llum dels col·legis electorals l'1 d'octubre. En un post al seu Facebook, Puigdemont ha dit, comentant la notícia que ha publicat el diari 'El Mundo': 
"Amb la seva obsessió, encara ens regalaran una jornada romàntica". Segons el diari madrileny, l'executiu de Mariano Rajoy vol "curtcircuitar la logística" de l'1-O i "estudia demanar als jutges permís per bloquejar els serveis informàtics".
Cal recordar que aquest dimecres un jutge va ordenar tancar el web del referèndum, Referendum.cat, i que va deixar de funcionar al vespre. La Guàrdia
Civil va lliurar una ordre judicial a l'empresa que gestiona el web, CDMon, de Malgrat de Mar (Maresme), segons van confirmar fonts del cos a l'ACN. 
Tot i aquesta caiguda de web, encara es pot accedir al seu contingut ja que se n'han fet rèpliques, com la de l'organització Alerta Solidària. La Generalitat va activar el web Referendum.cat dijous passat a la matinada després que a última hora el Parlament aprovés la llei amb el vot de Junts pel Sí i la CUP i l'abstenció de Catalunya Sí Que Es Pot i el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i tots els membres del Govern firmessin el decret de convocatòria per l'1 d'octubre.
La llei va ser suspesa pel Tribunal Constitucional (TC) hores després.
Enllaç notícia :