dijous, 28 de setembre del 2017

L’agència de l’ONU per la protecció dels drets humans demana que es respecti el referèndum català



PAÍS - PRINCIPAT







Un informe critica la vulneració de drets fonamentals com la llibertat d'expressió, de reunió, d'associació i de participació pública.
















Per: Redacció 

28.09.2017  16:26





Dos experts de l’ONU han elaborat un informe en el qual denuncien la repressió espanyola contra el referèndum del primer d’octubre. La nota, anomenada ‘Espanya ha de respectar els drets fonamentals en resposta al referèndum català’, crida el govern espanyol a aturar les mesures contra l’1-O per a no interferir en els drets fonamentals de la llibertat d’expressió, reunió, associació i participació pública.



Signat pels experts Alfred de Zayas i David Kaye, l’informe assegura que, independentment de la legalitat del referèndum, les autoritats espanyoles tenen la responsabilitat de respectar els drets essencials per a les societats democràtiques.


Recorden les mobilitzacions de la ciutadania, la clausura de pàgines web i la prohibició d’actes polítics.




També expliquen les detencions de càrrecs del govern, les acusacions de sedició als líders de la societat civil –en referència a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart–.



L’informe diu que les mesures del govern espanyol són ‘preocupants’ perquè ‘semblen violar els drets individuals fonamentals, retallar la informació pública i la possibilitat de debat en un moment crític per a la democràcia espanyola’



Així mateix, asseguren que els preocupa la presència de més de quatre mil agents de la policia espanyola i que això pugui augmentar les tensions i els disturbis socials. Per últim, exhorten ambdues parts a evitar la violència de qualsevol tipus per a garantir les protestes pacífiques de la ciutadania.








Enllaç notícia :