dimecres, 27 de setembre del 2017

Els 226 batlles de la Catalunya Nord, contra la repressió judicial de l'Estat



PROCÉS CATALÀ - 1-O







Exigeixen a l'Estat espanyol que tracti el procés català "d'acord amb els principis republicans" de defensa de les llibertats fonamentals.








per Gemma Aguilera 27/09/2017




Els alcaldes pro-referèndum es concentren a Barcelona | Jordi Borràs



 




Continuen arribant mostres de solidaritat i compromís polític amb el referèndum i contra el setge judicial de l'Estat espanyol als polítics del procés i a les llibertats fonamentals. Aquesta vegada, arriba des de la Catalunya Nord. El president de l'Associació de batlles i regidors de la Catalunya Nord i batlle de Talteüll, Guy Ilary, ha fet arribar una carta al delegat de la Generalitat a Perpinyà, Josep Puigbert, en nom dels 226 batlles que integren aquesta associació.




En l'escrit els batlles nord-catalans mostren la seva sorpresa perquè la justícia espanyola investiga "càrrecs electes i funcionaris" pel fet d'haver reiterat el seu suport a la decisió del Parlament de Catalunya d'organitzar un referèndum d'autodeterminació. "La llibertat d'opinió i d'expressió encabides dins de la Declaració Universal dels Drets Humans són valors que compartim i que honoren aquells que els practiquen i els posen en valor", diu la carta adreçada al representant del Govern de Puigdmont a la Catalunya Nord. I afegeixen que
"aquesta llibertat s'ha d'exercir en un marc de calma i serenitat i no podem restar indiferents als actes coercitius que es demostren desproporcionats i que s'allunyen del diàleg necessari".





Un agent de la policia espanyola empeny un manifestant | Jordi Borràs







Per altra banda, l'escrit remarca que "totes les opinions en un país democràtic han de poder ser expressades", i tal i com ja van fer alguns municipis nord-catalans en mocions aprovades pels seus consistoris, remaquen que els 226 batlles no entren en la qüestió de fons, independència sí o no, però sí que demanen diàleg i "un tractament de la situació de conformitat als principis republicans".





Nit de protesta pel setge a la Generalitat | Jordi Borràs






El text prossegueix que, amb aquest esperit, els 226 batlles nord-catalans volen expressar "als electes locals, i particularment als alcaldes i funcionaris territorials de Catalunya l'afecte i la gratitud dels seus homòlegs dels Pirineus Orientals en nom dels principis fonamentals de la democràcia, que garanteix les llibertats públiques".








Enllaç notícia :

http://elmon.cat/politica/226-batlles-catalunya-nord-contra-repressio-judicial-lestat