dilluns, 18 de setembre del 2017

El PSOE s'apropa al govern espanyol i ara no s'oposa al 155



REFERÈNDUM







El Nacional
Foto: EFE
Barcelona. Dilluns, 18 de setembre de 2017
















L'executiva permanent del PSOE ha decidit no pronunciar-se sobre la conveniència d'aplicar l'article 155 de la Constitució a Catalunya sota l'argument que el govern espanyol no té una posició clara sobre aquesta qüestió i, per tant, el PSOE no pot pronunciar-se sobre meres "hipòtesis". Fins al moment els socialistes havien rebutjat totalment aquesta via.


 


Així ho ha explicat el portaveu de l'executiva socialista, Oscar Puente, en una roda de premsa en la qual se l'ha instat reiteradament a aclarir si el seu partit dona suport a aplicar el 155 perquè l'Executiu assumeixi competències de la Generalitat, mesura que al juliol va rebutjar la portaveu parlamentària del PSOE, Margarita Robles.

 



"El PSOE no es pronunciarà sobre hipòtesis i escenaris hipotètics", ha proclamat Puente, qui ha assenyalat al mateix temps que
el partit fixarà una posició, "en funció" de les mesures que adopti l'Executiu.




Sobre les ja adoptades amb Catalunya, com la intervenció dels comptes de la Generalitat, sí que ha admès que algunes han agradat més i "d'altres menys", però que el partit ha decidit no avaluar-les per mantenir una "posició d'Estat" que suposa donar a l'Executiu el mateix suport que els socialistes esperarien del PP si ells governessin. 








Enllaç notícia :

http://www.elnacional.cat/ca/politica/psoe-referendum-article-155_192660_102.html