dimecres, 23 d’agost del 2017

L'Europol contradiu la teoria de Soraya sobre la participació dels Mossos a l'òrgan



ATAC BARCELONA - CAMBRILS







Maria Macià
Foto: ACN
Barcelona. Dimecres, 23 d'agost de 2017
















Dur revés de l'Europol al govern espanyol. L'agència de la Unió Europea en matèria policial, l'Europol, va assegurar aquest dimarts que la participació dels Mossos d'Esquadra en l'organització "és un afer nacional" de l'Estat espanyol que cal resoldre "dins d'Espanya".



La portaveu de l'agència, Tine Hollevoet, es manifestava en aquest sentit després que la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, posés en dubte una possible incorporació dels Mossos al cos al·legant que l'agència té “les seves pròpies normes” de funcionament. “Cal estar molt pendents del què la pròpia normativa i gestió d’Europol ens permet”, deia Soraya durant una visita a Subirats.



Des de l'Europol, en canvi, asseguren que "no els correspon a ells participar en aquest debat" i que és una decisió de les "autoritats nacionals espanyoles". La portaveu de l'agència policial europea també ha indicat que no li correspon "especular" sobre si la presència dels Mossos a l'Europol podria haver evitat els atacs.



En paral·lel, el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, confirmava que la comissió per activar la presència dels Mossos a l'Europol es
reunirà a principis de setembre tal com estava previst. En aquella trobada, s'haurien de posar en marxa els acords tancats a la Junta de Seguretat del passat 10 de juliol, entre els quals hi ha aquesta incorporació.



En un primer moment, Millo havia assegurat que els Mossos tindrien informació de l'Europol "de forma directa" a partir de setembre, ja que fins ara es fa a través de l'Estat. Vint-i-quatre hores després, però, afirmava que "no cal ampliar competències ni crear òrgans nous, sinó treballar junts i seguir les instruccions del jutge" i no concretava res sobre l'entrada de Mossos a l'Europol.



Aquest debat arriba després de les reiterades peticions del Govern en aquest sentit. De fet, la col·laboració Mossos-Europol, a dia d'avui, ja es du a terme però cal que "s'oficialitzi", com explicava el conseller d'Interior, Joaquim Forn, aquest dimarts al matí.








Enllaç notícia :

http://www.elnacional.cat/ca/politica/europol-govern-espanyol-mossos_184767_102.html