dilluns, 7 d’agost del 2017

L'ANC diu que la Llei de Transitorietat es registrarà a finals d'agost



PROCÉS CATALÀ







Jordi Sànchez confia que l'11-S "tornarà a ser històric" i explica que a finals de juliol ja hi havia més de 700 autocars inscrits.








per Agències 07/08/2017 
El president de l'ANC, Jordi Sànchez, el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i la presidenta de l'AMI, Neus Lloveras | Jordi Borràs
 



El president de l'ANC, Jordi Sànchez, ha assegurat que el compromís dels grups parlamentaris de JxSí i la CUP és que la Llei de Transitorietat es registri al Parlament entre l'última setmana d'agost i la primera de setembre. Així ho ha expressat aquest dilluns al matí en una entrevista a 'El matí de l'estiu' de Catalunya Ràdio, on ha detallat que la norma es presentaria a la ciutadania abans que acabi l'agost, i que JxSí i la CUP encara han de decidir si s'aprovaria abans o després de l'1-O.




A més, Sànchez s'ha mostrat confiat que l'Onze de Setembre "tornarà a ser històric", i ha explicat que a finals de juliol ja hi havia més de 700 autocars inscrits per a la mobilització que es farà a Barcelona per la Diada, tres setmanes abans del referèndum.




Sobre la Llei de Transitorietat, Sànchez ha afegit que el "compromís" de JxSí i la CUP -i que s'ha traslladat a les entitats sobiranistes- és que la norma es presenti en un format similar a la Llei del Referèndum, que es va exposar en un acte al Teatre Nacional de Catalunya obert a la ciutadania. A més, el president de l'ANC ha apuntat que
"pocs dies després" es registraria al Parlament. "Que ningú no es posi neguitós, l'acord hi és, la Llei de Transitorietat es presentarà i entrarà a registre", ha insistit Sànchez, que ha destacat que la norma és una "obra conjunta de totes les sensibilitats del sobiranisme".




D'altra banda, i sobre la Llei del Referèndum -registrada la setmana passada i pendent que la Mesa l'admeti a tràmit previsiblement el 16 d'agost-, Sànchez ha sentenciat que "el Parlament no ha de fer marxa enrere" amb la norma que ha de donar cobertura legal a l'1-O, encara que l'Estat l'intenti impugnar i suspendre.



"Cal veure com ho fa, però els terminis existeixen perquè tot es pugui fer", ha reiterat. Pel que fa a la participació del referèndum, el president de l'ANC ha recordat que ni a l'Estat ni a la Unió Europea es fixen uns mínims, però s'ha mostrat convençut que se superaran "sense cap mena de dubte" les xifres del procés participatiu del 9-N de 2014. "Volem un referèndum de màxims, com el 27-S", ha recordat Sànchez, sobre les darreres eleccions al Parlament.





"La gent sap que l'Onze de Setembre és determinant perquè posarem a prova la determinació de la gent del país per poder votar", ha constatat. Pel que fa a una possible mobilització prèvia a l'11-S, en cas que l'Estat reaccioni amb contundència en contra de les institucions catalanes per evitar el referèndum, Sànchez ha opinat que no es preveu tal escenari, però ha manifestat que, "indubtablement, si cal la gent hi serà i respondrà".Finalment, Sànchez ha rebutjat la possibilitat que les entitats entrin a formar part del Govern en cas que l'estat dugui a terme inhabilitacions en massa: "No, no és la nostra funció. Hem de cohesionar la societat i marcar un horitzó si els partits no tenen unitat, i no ens apartarem d'aquí. Això seria pervertir la funció de l'ANC", ha conclòs.








Enllaç noticia :

http://elmon.cat/noticia/217510/lanc-diu-que-la-llei-de-transitorietat-es-registrara-a-finals-dagost