dijous, 10 d’agost del 2017

El Síndic de Greuges s’adreça al Defensor del Poble per evitar l’extradició del periodista turc



INTERNACIONAL







Rafael Ribó al·lega que les acusacions contra el periodista no compleixen els requisits per ser extradit.








per ACN 10/08/2017




El Síndic de Greuges, Rafael Ribó | ACN
 




El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha intervingut d’ofici en el cas del periodista turc detingut a l’aeroport del Prat aquesta setmana i que actualment és al centre penitenciari de Brians 1. Ribó s’ha adreçat al Defensor del Poble per tal que intervingui davant el govern espanyol i el deixi en llibertat.



Ribó, en qualitat de president del capítol europeu de l’Institut Internacional de l’Ombusman (IOI-Europa), considera que les acusacions contra el periodista, detingut arran d’una ordre de cerca i captura de la Interpol, es basen exclusivament en l’activitat exercida com a periodista i per tant, no compleix el
requisit de doble incriminació, que és imprescindible per procedir a una extradició.




Ribó també recorda que el conveni contra la tortura de 1984 i la jurisprudència del Tribunal Europeu de Drets Humans prohibeixen l’entrega de qualsevol persona a un estat en què aquesta persona pugui ser sotmesa a tortures, i pel Síndic, la situació de Turquia és de fragilitat democràtica.



Per això, el Síndic recorda que es va derogar el Conveni Europeu de drets humans a Turquia el juliol de 2016.El periodista té doble nacionalitat, turca i sueca, i la detenció ha tingut lloc per haver comés, suposadament, un delicte d’insults al president i de vincles amb el terrorisme. Actualment és al centre penitenciari de Brians I.








Enllaç noticia :

http://elmon.cat/noticia/218401/el-sindic-de-greuges-sadreca-al-defensor-del-poble-per-evitar-lextradicio-del-periodista-turc-detingut-a-barcelona