dimarts, 25 de juliol del 2017

Última hora : Puigdemont assegura en un sopar amb analistes i polítics que el Govern ja té les urnes



REFERÈNDUM







La trobada s'ha produït aquesta passada nit i va comptar amb la presència del delegat del Govern a Madrid, Ferran Mascarell, el catedràtic de dret constitucional Javier Pérez Royo, l'escriptor Suso de Toro, el politòleg Ramon Cotarelo i el secretari general del Diplocat, Albert Royo.








ERNESTO EKAIZER Madrid







Una urna electoral de metacrilat








El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha mantingut un sopar aquesta nit amb diferents personalitats espanyoles i catalanes partidàries del referèndum, on s'han abordat alguns passos que esperen al Govern per afrontar l'1-O. A la trobada hi han assistit el delegat del Govern a Madrid, Ferran Mascarell, el catedràtic en dret constitucional Javier Pérez Royo, el secretari general del Diplolat, Albert Royo, l'escriptor Suso de Toro i el politòleg Ramon Cotarelo. 



El sopar va començar a les nou del vespre i es va allargar fins ben entrada la mitjanit. Segons han explicat alguns dels presents a l'ARA, Puigdemont va afirmar que el Govern ja disposa de les urnes pel referèndum que han de permetre els catalans votar sobre la independència el proper 1 d'octubre.



Aquesta és una de les qüestions que ha copat els avenços del Procés cap al
referèndum i que ha generat més tensió al si de l'executiu. De fet, ja ha comportat una querella per a la consellera de Governació, Meritxell Borràs, i l'ex-secretari general del departament Francesc Esteve i les competències en processos electorals van passar a mans d'Oriol Junqueras, designat com el 'conseller del referèndum' que ha de coordinar l'estratègia cap a l'1-O.



Una altra de les notícies que Puigdemont va donar als seus interlocutors és que la llei del referèndum es registrarà abans que el Parlament finalitzi la seva activitat aquest estiu. Per tant, aquest mateix divendres.