dimecres, 19 de juliol del 2017

Turull: "Si es pensen que per 5 milions pararem això, és per riure”



REFERÈNDUM







El portaveu del Govern creu que Maza intenta “apagar foc amb benzina” però avisa que l’1-O “és un tsunami que no es pot aturar”.





 



per EP 19/07/2017 



Primer pla del conseller de la Presidència, Jordi Turull | ACN
 




El conseller de la Presidència i portaveu del Govern català, Jordi Turull, s’ha pronunciat amb certa ironia sobre el procediment que el Tribunal de Comptes ha obert per decidir si l’expresident Artur Mas i els exconsellers Francesc Homs, Joana Ortega i Irene Rigau han de pagar cinc milions d’euros pel cost que va tenir el 9-N. 



“Si es pensen que per cinc milions pararem això de la independència és per fotre’s a riure”, ha etzibat Turull durant el dinar col·loqui que ha compartit amb l’exlehendakari Joan José Ibarretxe, organitzat pel fòrum Moment Zero. 



Per al portaveu, el que està engegant el Tribunal de Comptes només fa que
“animar” els independentistes i el Govern “a tirar endavant i amb més rigor” cap a l’1-O i la independència.

Durant el mateix acte, el conseller de la Presidència també ha replicat el fiscal general de l’Estat, José Manuel Maza, que ha avisat que investigarà la compra d’urnes per al referèndum en considerar-ho malversació i no ha descartat perseguir també els possibles voluntaris que col·laborin amb l’1-O. 



Segons Turull, el govern espanyol i les institucions de l’Estat “haurien d’explicar com ho faran, tot això”. “Es deuen veure amb la imatge de policies de l’Estat amb megàfons dient a la gent que no surtin de casa i que hi ha un virus terrible que es diu urnes”, ha ironitzat. I és que per al conseller, Maza i els responsables institucionals espanyols “estan apagant el foc amb benzina”. “Però el que fem nosaltres no és un foc, és un tsunami i no es pot aturar”, ha avisat Turull, tot apuntant que el millor és “no deixar-se distreure i seguir endavant” perquè “d’un temps cap aquí, la cara d’enfadats la fan ells”. 







Enllaç noticia :

http://elmon.cat/noticia/212920/turull-si-es-pensen-que-per-5-milions-pararem-aixo-es-per-riure