dilluns, 10 de juliol del 2017

Qui és Martí Guillem, el peculiar regidor de CiU de L’Escala que ha organitzat maniobres de l’exèrcit espanyol?



PAÍS - PRINCIPAT







Havia estat portaveu d'ICV, va anar a les llistes del PSC, va sondejar ERC, va sonar pel PP i finalment va ser escollit regidor per CiU 






Fotografia: Facebook de Martí Guillem (esquerra)








Per: Redacció 

08.07.2017  22:00





Martí Guillem Sureda és el gerent del càmping Illa Mateua, situat a la costa de L’Escala. Guillem és qui va organitzar el xou de les maniobres militars de l’exèrcit espanyol i la Guàrdia Civil de divendres, un espectacle per a la clientela que va sorprendre els banyistes i que va indignar el govern municipal.



Guillem és regidor del PDEcat des de les eleccions municipals del 2015, però anteriorment s’havia presentat amb el PSC i havia format part d’ICV. Fins el 2003 anava a les tertúlies de Ràdio L’Escala com a representant de la formació eco-socialista. A les eleccions municipals del 2003, però, va canviar de partit i es va presentar a les llistes del PSC. Aleshores decidir de continuar assistint a les tertúlies radiofòniques, però com a representant socialista.



Aquells comicis els va guanyar CiU. L’any 2005, a mitja legislatura, els convergents van oferir als
socialistes que entressin al govern. Ho van acceptar. Guillem va plegar esgrimint ‘principis d’esquerres’ i es va enfrontar amb el cap de files del PSC, Estanis Puig, que va esdevenir batlle després de les eleccions del 2007.



Posteriorment, Guillem va sondejar l’entorn d’ERC per a tornar-se a presentar a les municipals del 2011. Segons ha pogut saber VilaWeb, els republicans van rebutjar-lo a causa de la fama que s’havia guanyat al poble. Les mateixes fonts confirmen que, abans dels comicis del 2015, va circular el rumor que seria el cap de llista del PP. De fet, durant el 12 d’octubre va penjar una fotografia al seu Facebook amb el ministre de l’Interior espanyol, Jorge Fernández Díaz.



La sorpresa pels habitants de L’Escala va arribar quan es va saber que Guillem es presentaria amb CiU, partit que havia criticat anys abans. Des d’aleshores és regidor de l’antiga CDC, ara PDECat. La seva darrera ocurrència d’organitzar maniobres de l’exèrcit ha causat molt malestar, però de moment el partit no n’ha volgut fer cap comentari.



El líder del PDECat a L’Escala, Robert Bosch, va desestimar valorar ‘activitats comercials d’empreses’, en referència al càmping, quan se li ha preguntat a través de Twitter si la notícia era certa. La poca contundència de la secció local dels demòcrates ha generat malestar entre la població.














Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticies/qui-es-marti-guillem-el-peculiar-regidor-de-ciu-de-lescala-que-ha-organitzat-maniobres-de-lexercit-espanyol/