dilluns, 10 de juliol del 2017

Òmnium llança una campanya per denunciar la "deriva antidemocràtica" de l'Estat



1 D'OCTUBRE







Nicolas Tomás
Foto: Òmnium Cultural
Barcelona. Dilluns, 10 de juliol de 2017
















En no permetre el referèndum, a l'Estat espanyol s'està produint una "deriva antidemocràtica". És el que denuncia Òmnium Cultural en la campanya 'Crida per la democràcia', presentada aquest dilluns. La inciativa va acompanyada d'un manifest, que porta el mateix nom i fa una defensa del referèndum i una denúncia de l'actitud de l'Estat espanyol.



"Som en una deriva antidemocràtica impròpia a l'Europa del segle XXI", denuncien en el document fet públic aquest dilluns. "Davant d'aquesta situació inèdita i insostenible que vulnera de forma flagrant drets democràtics tan bàsics com la llibertat d'expressió o el dret a vot, l'única alternativa que ens queda és defensar la democràcia amb totes les nostres energies".



"Aquest projecte neix amb l'ambició d'aglutinar tots els demòcrates, va molt més enllà de la nostra entitat", ha defensat Jordi Cuixart, president d'Òmnium Cultural. Sense anar més lluny, la campanya ha estat presentada també per
l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, el diputat d'ERC, Joan Tardà; el director de Mediapro, Jaume Roures; l'exalcalde de Barcelona i regidor Xavier Trias; l'exdiputat de la CUP David Fernàndez, i l'antropòleg Manuel Delgado.



El dia escollit per a presentar la campanya no ha estat casual: aquest dilluns es compleixen set anys de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut de Catalunya.



"Després de set anys, estem parlant del mateix", ha sostingut Jordi Cuixart, que ha afegit: "Estem a punt d'encaixar un dels majors reptes, lluitar per la democràcia un cop més". Segons Cuixart, la Crida per la democràcia està inspirada també en la Crida a la Solidaritat dels anys vuitanta.



 

A través dels mòbils

Les noves tecnologies són el mitjà escollit per a dur a terme la campanya 'Crida per la democràcia'. "Les xarxes socials (Twitter, Facebook, Instagram) i sistemes de missatgeria mòbil seran canals que es faran servir per difondre missatges amb informació rellevant i crides a l'atenció als activistes de 'Crida per la democràcia'", expliquen des d'Òmnium Cultural



Seguirà ampliació







Enllaç noticia :

http://www.elnacional.cat/ca/politica/omnium-llanca-una-campanya-per-denunciar-la-deriva-antidemocratica-de-l-estat_173265_102.html