dimecres, 26 de juliol del 2017

Entrada d'incògnit i frases mítiques... Així es mofa la xarxa del testimoni de Rajoy



CAS GÜRTEL







Marta Escobar Martí
Barcelona. Dimecres, 26 de juliol de 2017



















Mariano Rajoy ha començat amb mal peu la seva declaració pel cas Gürtel. El president espanyol ha aconseguit esquivar premsa i manifestants i ha entrat a l'Audiència Nacional per la porta del darrere o, millor dit, directament pel pàrquing. Aconseguir el seu objectiu li ha acabat sortint car perquè, tot i que ja es veia venir que la xarxa sortiria amb força a ironitzar sobre la declaració de Rajoy, la seva entrada d'incògnit encara ha donat més joc als tuitaires.



Fins i tot el PSOE no s'ha pogut quedar callat davant d'un nou capítol en què el cap de l'executiu estatal s'ha tornat a amagar sense cap tipus de problema i ha deixat anar que Rajoy ha canviat ara el plasma per la porta del darrere.















En un dels memes s'hi pot veure com la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, busca el president espanyol, mentre ell
—mort de por— s'amaga darrere un televisor de plasma. "No! En persona, no!", s'hi pot llegir en una bafarada.













Un altre ha aprofitat la imatge de la sèrie de dibuixos animats Los autos locos per ironitzar sobre el fet que Rajoy hagi anat a l'Audiència en el cotxe oficial quan, en realitat, declara en qualitat de ciutadà corrent i no de president del govern espanyol. "A la ficció, mai guanyava fent trampes, a la realitat seré president". 













La ja famosa entrada d'incògnit ha donat molt de si i, fins i tot, diferents tuitaires l'han relacionat amb Las cloacas de Interior assegurant que Rajoy ha entrat per a l'audiència a través de les clavegueres. 














Les frases de Rajoy

Les mítiques frases de Rajoy també s'han fet un forat en la jornada d'avui per la Gürtel. De la frase "és l'alcalde el que vol que siguin els veïns l'alcalde", arriba... "És el corrupte el que tria el fiscal i és el fiscal el que vol que els d'anticorrupció siguin els veïns del corrupte".












La frase del dia, però, ha estat —i és real— quan l'advocat de l'acusació, José Mariano Benítez de Lugo, li ha preguntat per les activitats del suposat líder de la trama, Francisco Correa, i Rajoy ha assegurat desconèixer-les i, de fet, no conèixer-lo a ell més enllà d'haver-se saludat alguna vegada en algun acte públic. "Les coses són com són i no com a un li agradaria que fossin", ha deixat anar.












També hi ha aparegut el conegut joc de Pasapalabra, on precisament li demanen pel nom de l'empresari que dirigia l'entramat i prova de culpar tothom fent veure que no en té ni idea de qui ha estat.












D'altres han optat directament per buscar diferents excuses que Rajoy pot posar per passar de respondre al jutge. Una d'aquestes ha estat posar-se uns auriculars al revés tapant-se els ulls. "No el sento, senyor jutge", diu.












Els Simpson i Rajoy

Els Simpson també han estat molt presents en aquests bromes. Des del mico que sempre acompanya els pensaments de Homer Simpson...












... fins al Ralph amagant-se sota la faldilla de la seva mare perquè té por...












..o el mateix Ralph entrant en bucle a l'hora de respondre a les preguntes d'un inspector.












Caminant ràpid per la caixa B

La col·laboració de Rajoy amb la justícia i la seva campanya electoral del caminando rápido han tingut el seu moment de glòria a les xarxes.












L'excessiva sobreprotecció del jutge al president espanyol tampoc no ha passat desapercebuda.












Tampoc no ho ha fet la seva suposada ignorància sobre la caixa B del partit...












...tot i que si li parlen de sobres, perd el món de vista.












Fins i tot el líder de PodemosPablo Iglesias, ha organitzat un concurs per endevinar les excuses que utilitzaria Rajoy.












I, finalment, el president espanyol traient-se responsabilitats del damunt i fent veure que no sap res també ha generat molts comentaris.














Enllaç noticia :

http://www.elnacional.cat/ca/politica/memes-rajoy-gurtel_177891_102.html