diumenge, 2 de juliol del 2017

El manifest en suport al referèndum que els alcaldes del PDeCat no van signar. Per Ara o mai



PROCÉS



El manifest mostra el suport a la voluntat expressada pel Parlament de Catalunya i el Govern de la Generalitat per fer efectiva l’organització, convocatòria, celebració i aplicació del referèndum anunciat per al proper 1 d’octubre, així com la predisposició i compromís a col·laborar en totes aquelles actuacions que es requereixin, i per això, “en el moment que es faci la convocatòria, posar a disposició de l’organització del referèndum els locals habituals on se celebren totes les conteses electorals als nostres municipis”. I finalment es manifesta que no “ens fariem enrere per cap
entrebanc polític jurídic o de qualsevol índole que pugui articular l’estat en contra de la celebració d’aquest referèndum”.



Paraules clares, per això sembla lògic que si es va a un acte de suport, amb aquest manifest a la mà, sigui signat pels assistents, cosa que van fer alcaldes d’ERC i la CUP, però no els del PDeCAT.



Per quins motius?, clarament no s’han dit, però, la “Delegación” del Govern espanyol, per boca d’Enric Millo, que ha iniciat una estratègia per tal d’atemorir qualsevol  persona o entitat que es comprometis amb el referèndum (fabricants d’urnes, funcionaris) va aprofitar la circumstància per dir que hi ha “por entre els regidors del PDeCAT a prevaricar”i que era un fracàs en la seva intenció de fer un gest de força de l’independentisme.



El que digui Millo no ho escolta massa gent, però si que de cara a la base de l’independentisme es bo que en un moment clau del procés com aquest no s’observin fissures i tots anem plegats, i situacions com aquesta, no ajuden. Cal valorar molt a partir d’ara el que es fa i els que han de donar la cara perquè han estat elegits no han de dubtar en fer un pas endavant quan calgui.







Enllaç noticia :

http://araomai.cat/que-diu-el-manifest-en-suport-al-referendum-que-els-alcaldes-del-pdecat-no-van-signar/