dimecres, 26 de juliol del 2017

El govern d’Aragó demana l’entrada de la policia al Museu de Lleida per a endur-se les obres de Sixena



PAÍS







Argumenten que la Generalitat ha incomplert reiteradament els requeriments de retornar les peces.



















Per: Redacció 

26.07.2017  12:55






El govern d’Aragó ha demanat a la jutgessa que autoritzés l’entrada de la policia al Museu de Lleida per a endur-se a Sixena les quaranta-quatre obres que encara són a Lleida. Per a justificar-ho, ha adduït incompliments reiterats dels requeriments judicials per part de la Generalitat.



L’executiu aragonès ha presentat al Jutjat de Primera Instància i Instrucció d’Osca un escrit en què demanava que es dictés una resolució que autoritzés l’entrada al Museu de Lleida el pròxim 31 de juliol amb la finalitat de procedir a la confiscació judicial.



També expliquen que, malgratque el dia 26 de juliol del 2016 es van retornar
cinquanta-tres peces, en realitat només en van arribar cinquanta-una –dues es van extraviar– i que el Museu Nacional d’Art de Catalunya encara no les ha pogudes localitzar.



L’escrit remès al Jutjat pel Govern aragonès estableix el dia 25 de juliol com a data límit per a fer públics els termes del trasllat dels quaranta-quatre béns que resten al Museu de Lleida. Com que la Generalitat encara no ha dit com durà a terme el trasllat, el govern aragonès considera que la Generalitat no ha complert el requeriment i que és evident que el dia 31 de juliol les peces no seran a Sixena.


És per això que demana que s’autoritzin l’entrada de la policia al Museu de Lleida i la confiscació de les peces.







Enllaç noticia :