divendres, 7 de juliol del 2017

Diversos ajuntaments no registren la carta de la Moncloa sobre l'1-O



PROCÉS







El Nacional
Foto: ACN
Barcelona. Dijous, 6 de juliol de 2017















Diversos ajuntaments no han registrat la carta d'advertència del govern espanyol sobre el referèndum com a rebuda.



El procediment que estarien seguint els consistoris seria no segellar la carta quan la reben, així com demanar a la vicepresidència de l'executiu estatal que se'ls adreci a través de mitjans electrònics; de manera que així consta com a no rebuda. Un dels alcaldes a fer-ho ha estat el de Tavèrnoles, Carles Banús, que no ha tingut cap problema per fer-ho públic a Twitter.





















 El cantautor i diputat de JxSí, Lluís Llach, ja ha agraït l'Ajuntament de Tavèrnoles la seva iniciativa.












Els de Mariano Rajoy van enviar la carta a través del secretari d'Estat per les Administracions Territorials, Roberto Bermúdez de Castro, que va enviar més de 1.500 cartes als funcionaris que estan al seu càrrec en 993 entitats locals de Catalunya per demanar-los la seva "col·laboració" amb la finalitat de garantir que no se celebri el referèndum.



Què diu la carta?

La carta avisa els ajuntaments i funcionaris que el referèndum atempta contra uns quants articles de la Constitució i d'altres de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya.



També els adverteix que el Tribunal Constitucional ja els ha avisat diverses vegades de la prohibició de tirar endavant l'1-O i els recorden que "l'adequat respecte a aquests pronunciaments del TC incideix directament en l'exercici de les funcions que vostè té encomanades".



Per acabar, Bermúdez de Castro vol calmar els ànims dels funcionaris assegurant-los que tenen tot el seu suport i que els "brindarà tota la col·laboració que necessitin".






Enllaç noticia :

http://www.elnacional.cat/ca/politica/ajuntaments-carta-referendum_172047_102.html