dimecres, 7 de juny del 2017

Puigdemont perfila amb el bloc del «sí» l'anunci aquest divendres de la data i la pregunta



PROCÉS CATALÀ







El president de la Generalitat pilota la negociació d'un acte que encara presenta interrogants: el format, la ubicació i l'enunciat que hi haurà a les paperetes del referèndum

El Govern és partidari de no demorar la convocatòria després que el Pacte Nacional pel Referèndum hagi donat per enllestida la seva tasca

El Pacte pel Referèndum cedeix el pas a la via unilateral del Govern 








| 07/06/2017 a les 13:18h
 
 
 
 
 
 
 
 
Oriol Junqueras i Carles Puigdemont,durant la reunió del Govern d'ahir | ACN
 
 
 
 




Carles Puigdemont perfila amb el bloc del "sí" l'anunci, divendres, de la data i la pregunta del referèndum, segons assenyalen diverses fonts consultades per NacióDigital. El format de l'acte encara s'està dissenyant a través de converses entre totes les parts implicades -Govern, partits i entitats independentistes-, però l'executiu no vol demorar més una decisió que marcarà l'inici de la recta final cap a la consulta vinculant prevista per l'1 o el 8 d'octubre d'enguany.


 

El president de la Generalitat pilota la negociació, tot i que en l'acte compartirà protagonisme amb Oriol Junqueras, amb qui formalitzarà l'anunci del calendari de la votació i l'enunciat que interpel·lerà la societat catalana, tal com va avançar dimecres passat aquest diari. La pregunta, precisament, és un dels elements capitals de la negociació. Mentre que ERC i la CUP es troben còmodes amb el concepte de "república", al PDECat prefereixen el terme "estat" a l'hora de concretar l'enunciat sobre la independència. L'altre element de negociació és el format de l'acte. 


El gran interrogant és si l'espai des d'on es formalitzarà la convocatòria serà el Palau de la Generalitat -la ubicació preferida- o el Parlament, un escenari -aquest últim- que
remet a l'àmplia majoria favorable al referèndum. L'opció de la cambra catalana ha aparegut en les converses dels darrers dies, en les quals ha participat la CUP. El Palau de la Generalitat, però, és el més ben posicionat per acollir una de les fotografies més esperades dels últims mesos.

 
Quan s'hagi concretat l'anunci de la data i la pregunta, el president i el vicepresident explicaran en una entrevista a TV3 el trajecte cap al referèndum. Tal com apunten fonts de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), l'entrevista conjunta a Puigdemont i Junqueras la pilotaria el director de TV3, Vicent Sanchis.




Setmana de reunions

Aquest anunci arribarà tres dies més tard de l'última reunió del Pacte Nacional pel Referèndum, que va acordar dissoldre la comissió executiva liderada per Joan Ignasi Elena després s'haver acabat la tasca destinada a recollir suports per la via pactada. Elena va deixar clar que el Pacte "ni avalarà ni desautoritzarà" els passos que faci el Govern en la via unilateral. L'organisme seguirà viu i els seus responsables volen que es converteixi en una "plataforma de debat".





Puigdemont, en la intervenció final, va voler referir-se a l'inquietud que van expressar els sindicats majoritaris -UGT i CCOO- sobre el paper dels funcionaris en el referèndum. El president de la Generalitat va destacar que en tot moment se'ls protegirà i va insistir -sense donar gaire detalls- que el Govern "sap" com dur a terme la votació.







Enllaç noticia :

http://www.naciodigital.cat/noticia/132536/puigdemont/perfila/amb/bloc/si/anunci/aquest/divendres/data/pregunta