dilluns, 12 de juny del 2017

L’independentisme es mobilitza per Nuet



PROCÉS CATALÀ







Unes 500 persones acullen el diputat de CSQP i membre de la Mesa a les portes del TSJC, amb estelades, banderes republicanes i del Partit Comunista 









per Gemma Aguilera (TSJC) 12/06/2017 
 
 
 
 
 
 
 
La comitiva que ha acompanyat Joan Josep Nuet a declarar al TSJC | Jordi Borràs
 
 
 
 



A les 8 del matí, unes inusuals banderes esperaven a la porta del Parlament de Catalunya. Banderes republicanes i banderes del Partit Comunista de Catalunya, amb alguna senyera i diverses estelades. També algun Sí dels que reparteix l'ANC per a la campanya del referèndum. Esperen el diputat de CSQP Joan Josep Nuet, que declara avui al TSJC com a membre de la Mesa del Parlament, acusat de desobediència i prevaricació per haver permès votacions relacionades amb el procés. És l'únic 'Comú' assetjat per la justícia, i s'ha notat en la comitiva que l'ha acompanyat fins al passeig de Lluís Companys.



Els seus deu companys de grup parlamentari hi eren, absolutament tots, com també el líder del nou partit Catalunya en Comú, Xavier Domènech, i l'alcalde accidental de Barcelona i número dos de Colau, Gerardo Pisarello. A diferència de quan han declarat la resta de membres sobiranistes de la Mesa per la mateixa causa, o quan Mas, Ortega i Rigau van declarar pel 9N, quan els comuns van enviar un parell de diputats en representació del grup.


En canvi, el Govern de Puigdemont en ple s'ha citat a la sala d'audiències del Parlament per acollir
Nuet, com també l'expresident Artur Mas, el diputat d'ERC a Madrid Joan Tardà, i Francesc Homs i Irene Rigau. També hi havia tres diputats de la CUP -Salellas, Boya, Joan Garriga-, molts diputats de JxSí i també companys d'EUiA de Joan Josep Nuet.






Joan Josep Nuet, a les portes del TSJC | Jordi Borràs







El passeig entre el Parlament i el TSJC, poc més de 800 metres, ha estat més distès que el primer que va fer Carme Forcadell. Pràcticament, és una activitat periòdica, acudir davant de la justícia espanyola acusats de desobeir la Constitució. Entre els membres de la Mesa i els inhabilitats pel 9N, tothom se sap el camí i el protocol de les fotografies. En arribar al passeig de Lluís Companys, crits de "no esteu sols" i "volem votar".


Els crits d'independència s'han fet esperar una mica més, perquè al principi del passeig s'hi han concentrat, sobretot, persones amb banderes republicanes, i força banderes vermelles. A mesura que la comitiva avançava, s'han trobat amb l'aplec independentista més motivat.



Ja es coneixen, es fan fotos i compten les vegades que s'han trobat en actes convocats per la societat civil. Unes 500 persones, la majoria amb estelades i pancartes del 'Sí', han acollit Joan Josep Nuet. I quan s'han posat per fer la foto de família, han arribat els clams d'independència.



A les 9 en punt, Joan Josep Nuet ha entrat acompanyat d'un mosso d'esquadra al TSJC, després d'abraçar-se amb els seus companys de Mesa sobiranista. I quan ja estava sol, Nuet ha alçat el puny i ha aplaudit. La resposta del públic, grans aplaudiments i crits de "Nuet, Nuet, Nuet". Nuet és l'últim membre de la Mesa que declara al TSJC, després que ho hagin fet Forcadell, Corominas, Barrufet i Simó. 







Enllaç noticia :

http://elmon.cat/noticia/204817/lindependentisme-es-mobilitza-per-nuet