dimarts, 27 de juny del 2017

La Generalitat i el govern espanyol pacten celebrar la Junta de Seguretat de Catalunya el 10 de juliol



No es convoca des del març del 2009








EFE Barcelona







Juan Ignacio Zoido i Jordi Jané, en una imatge d'arxiu







El ministeri de l'Interior i la Generalitat han acordat aquest dimarts celebrar la Junta de Seguretat de Catalunya el pròxim 10 de juliol, després de mesos de distanciament per intentar consensuar una data per a aquesta cimera, que no es convoca des del març del 2009.



Segons han informat a EFE fonts coneixedores de les negociacions entre el ministeri i la conselleria d'Interior, la reunió de la Junta, presidida pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, se celebrarà el dilluns 10 de juliol a les 12.00 hores del matí.



La data s'ha acordat en una conversa telefònica que han mantingut avui el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, i el conseller d'Interior de la Generalitat, Jordi Jané, que ha posat fi als
distanciaments mantinguts fins ara i ha permès pactar una data per celebrar la cimera abans de l'estiu, com pretenia l'executiu català.



Els dos departaments van tancar ahir l'ordre del dia de la Junta, a falta d'alguns petits serrells de redacció. En concret, en l'ordre del dia acordat hi figuren l'anàlisi de la petició de la Generalitat perquè els Mossos d'Esquadra s'integrin al Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (CITCO), al qual ara assisteixen com a convidats, així com que tinguin una presència permanent a la taula d'avaluació del risc de l'amenaça terrorista, segons les fonts.



Un altre dels punts que hi figuren és que la Junta abordi la possibilitat que els Mossos d'Esquadra tinguin permís per seguir persecucions en calent en l'àmbit de la lluita antiterrorista travessant la frontera francesa, com s'ha decidit recentment per a l'Ertzaina a la Junta de Seguretat del País Basc.
També es discutirà sobre la reivindicació per part de la Generalitat perquè els Mossos d'Esquadra puguin acudir i intervenir en els fòrums internacionals de seguretat integrats a la delegació espanyola.



El 10 de juliol és una de les dates que el conseller Jané va oferir al ministre una vegada que aquest li va comunicar la impossibilitat d'assistir a la convocatòria per al dia 3 que havia formulat de forma unilateral Puigdemont.



La Generalitat ha ofert en els últims mesos nou dates al ministeri, fins que finalment avui s'ha aconseguit l'acord per desencallar la celebració de la cimera, que es va reunir per última vegada el mes de març del 2009.