dimarts, 6 de juny del 2017

Germà Gordó abandona el PDECat, però no renuncia a l’escó



PAÍS - PRINCIPAT







Deixarà el grup parlamentari de Junts pel Sí i mantindrà l'acta de diputat en el grup mixt 

















Per: Redacció 

06.06.2017  09:13






Germà Gordó ha anunciat que deixava el PDECat, de manera que abandonarà el grup parlamentari de Junts pel Sí i passarà al grup mixt al parlament. L’ex-conseller de Justícia és investigat pel TSJC per suposada participació en la trama de cobrament de comissions il·lícites per a finançar CDC, coneguda com a ‘cas 3%’. Divendres tant el seu partit com ERC van insistir que havia de fer un pas enrere.



En un comunicat públic, Gordó explica que amb aquesta renúncia s’obre ‘una nova porta al futur de la política catalana’. I afegeix: ‘Mirarem d’aportar idees, principis i actuacions que en aquests moments són orfes de representació’, per mitjà de la seva plataforma Nova Convergència. Així mateix, diu que ha pres aquesta decisió perquè la coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, li va demanar que dimitís i s’arribés a ‘una situació de pèrdua de confiança mútua’.



La sala civil i penal del TSJC es va declarar competent per investigar Gordó, que és aforat per la condició de diputat, i va obrir diligències contra ell pels presumptes delictes de tràfic d’influències, suborn i malversació de fons. El jutjat del Vendrell, que investiga el cas 3%, va demanar al TSJC que
obrís diligències contra l’ex-conseller. A partir d’ara, el jutge del Vendrell continuarà tramitant la causa contra la resta d’investigats, que no són aforats. La primera vegada que el magistrat ho va demanar, el mes de febrer passat, el TSJC va considerar que no hi havia prou arguments. Ara, el jutge ha fet una nova exposició que ja és en mans de la sala civil i penal del TSJC. La revisarà Enric Anglada, el magistrat que ja va desestimar la primera.



Les explicacions de Gordó
Germà Gordó va negar fa poc al parlament haver comès cap il·legalitat al capdavant de CDC i del govern per finançar irregularment el partit. Responent a preguntes de l’oposició sobre les informacions que el vinculaven al cas del 3% i a més casos, va defensar la tasca dels dos últims ex-tresorers de CDC, Daniel Osàcar i Andreu Viloca, dient que són ‘professionals magnífics i de conducta irreprotxable’. De tota manera, va voler deixar clar que Viloca havia estat tresorer quan ell ja no era el gerent del partit i que Osàcar ‘no depenia’ d’ell.



L’ex-gerent de CDC, ex-secretari de la Fundació CatDem i ex-secretari del govern va demanar ‘cautela’ als grups polítics i els va dir que respectessin la presumpció d’innocència fins que no hi hagués una sentència ferma.



Preguntat sobre el suposat nom de ‘Gregorio’ amb què es podien referir a ell diversos empresaris, va dir que mai no havia signat amb aquest nom ni havia demanat que ningú es referís a ell amb un nom que no fos Germà o Gordó. A més, va dir que no podia respondre sobre converses de ‘tercers’.



Bona part de l’oposició li va demanar si es reunia amb empresaris mentre va ser secretari de govern en el primer executiu d’Artur Mas, del 2010 al 2012. Ell va respondre: ‘És clar que sí, només faltaria’, però com es reunia també amb sindicats, diputats, diplomàtics, entitats culturals i esportives o col·legis professionals, ‘amb tothom que ho demanava’, com també fan ‘la majoria de directors generals, consellers o batlles’. En tot cas, va dir que no rebia els empresaris acompanyat del tresorer de CDC Andreu Viloca, amb qui no va coincidir quan ell era el gerent del partit. ‘Quina barbaritat’, va etzibar. Amb tot, va afegir que allò que li omplia la jornada laboral era preparar les reunions del consell executiu de cada dimarts, coordinant els departaments.







Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticies/germa-gordo-abandona-el-pdecat-arran-de-la-investigacio-pel-3/