dijous, 15 de juny del 2017

El PSC pressiona els càrrecs locals contra el referèndum



PAÍS - PRINCIPAT







El partit insta els càrrecs municipals socialistes a exigir al govern que qualsevol petició de col·laboració amb la consulta sigui sol·licitada de forma escrita per 'protegir els funcionaris' 








Imatge d'arxiu del Consell Nacional del PSC. Fotografia: Albert Salamé







Per: Redacció 

15.06.2017  12:48





El PSC ha enviat un argumentari als seus batlles, regidors i altres càrrecs locals sobre com actuar si el govern sol·licita col·laboració per organitzar el referèndum anunciat per a l’1 d’octubre. En aquest document, titulat ‘Referèndum?… Quin referèndum?’, el partit els insta a no col·laborar amb la consulta i a protegir els funcionaris, segons ha informat Europa Press.



La direcció socialista fixa així la seva posició en contra del referèndum unilateral i reclama als qui tinguin responsabilitats municipals que neguin qualsevol ajuda institucional. ‘No participarem en un referèndum d’aquestes característiques’, explica la direcció del PSC als seus quadres municipals.



El document també indica que els càrrecs socialistes hauran d’exigir al govern que els hi demani la seva col·laboració de forma oficial i per escrit, protegint-se d’una futura acció legal contra el
referèndum. El document de sol·licitud de col·laboració haurà d’estar ‘degudament signat pel responsable que correspongui i, abans de prendre qualsevol decisió’. A més, els responsables municipals demanaran un informe escrit i també signat pel secretari de la corporació en qüestió.



En el document enviat, la direcció afegeix que els càrrecs socialistes hauran de protegir els funcionaris perquè no se’ls exigeixi que col·laborin en cap iniciativa sense cobertura legal en l’exercici de les seves funcions públiques.



El PSC forma part del govern municipal de les quatre capitals catalanes i lidera desenes de localitats arreu del país. Les directrius del partit pretenen garantir l’obediència dels representants municipals socialistes per dificultar l’organització del referèndum. Un dels punts més polèmics és Barcelona, on els ‘comuns’ comparteixen govern amb el PSC que lidera Jaume Collboni, que ja ha manifestat el seu rebuig a qualsevol iniciativa unilateral.



El document reafirma la línia argumental defensada públicament per la direcció del PSC després de l’anunci de la data i la pregunta del referèndum. El partit al·lega que la convocatòria s’ha fet verbalment i encara no existeix de forma oficial. Igualment, els socialistes argumenten que aquesta no podrà dur-se a terme perquè no està emparada per la constitució espanyola.







Enllaç noticia :