divendres, 16 de juny del 2017

El festival polític danès Folkemødet fa un debat sobre el referèndum de Catalunya



PAÍS - PRINCIPAT







Una delegació catalana participa aquesta tarda en un debat organitzat pel Moviment Europeu danès








Fotografia: Albert Salamé.






Per: Redacció 

15.06.2017  22:00





El festival polític més important que es fa a Dinamarca, el Folkemødet, ha organitzat un debat sobre Catalunya que es farà aquesta tarda. Serà a les sis a l’estand de l’Europabevægelsen (Moviment Europeu danès), que l’organitza en col·laboració amb el Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat).



El títol del debat és ‘Catalunya pot esdevenir el pròxim estat de la UE?’ i s’hi parlarà del referèndum del primer d’octubre. Hi participaran la presidenta de l’Europabevægelsen, Stine Bosse; el secretari general de Diplocat, Albert Royo; l’ex-ministre socialista Joan Majó, que és membre del Consell Consultiu de Diplocat; i el diputat al parlament danès Sjúrður Skaale. És previst que també hi assisteixin representants polítics, acadèmics i dirigents de think tanks.



A més, Royo i la delegada de la Generalitat als països nòrdics, Francesca Guardiola, faran contactes i
reunions bilaterals. Hi ha reunions planificades amb ministres, diputats dels principals partits polítics i representants de think tanks de prestigi –com ara el Dansk Institut for Internationale Studier (Institut Danès d’Estudis Internacionals)–, tots interessats a obtenir informació de primera mà sobre el referèndum del primer d’octubre.



El festival Folkemødet aplega cada estiu els màxims representants polítics, econòmics, culturals i de la societat civil de Dinamarca. Catalunya va ser-hi present per primera vegada l’any passat en un debat sobre el procés d’autodeterminació. Llavors van participar-hi Royo, l’eurodiputat d’ERC Jordi Solé, el diputat al parlament danès per l’Aliança Verda-Roja Nikolaj Villumsen i l’ex-diputat del partit socialdemòcrata Jacob Lund.







Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticies/el-festival-politic-danes-folkemodet-debat-avui-sobre-el-referendum-de-catalunya/