dilluns, 8 de maig del 2017

«Tots anem a l'una»: inaugurada la caixa de solidaritat amb els encausats del procés



PROCÉS CATALÀ







L'auditoria de la iniciativa anirà a càrrec d'Ernest Benach, Núria de Gispert i Joan Rigol, expresidents del Parlament

"Ara l'hem d'omplir", assenyala Jordi Sànchez, cap de files de l'Assemblea Nacional Catalana, entitat que juntament amb Òmnium promou la caixa

Forcadell defensa que la investigació a la mesa del Parlament «atempta contra la separació de poders»







, Barcelona | 08/05/2017 a les 10:22h









Mobilització sobiranista a l'exterior del TSJC | Adrià Costa







Les entitats sobiranistes han triat les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), on fins feia uns minuts hi havien declarat Carme Forcadell i Anna Simó, per presentar oficialment la caixa de solidaritat amb els encausats judicialment per motius relacionats amb el procés sobiranista. 



"Anem tots a l'una", ha proclamat el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, durant la roda de premsa. Aquesta caixa de resistència estarà gestionada per Òmnium i també per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i estatà auditada pels tres expresidents vius del Parlament: Núria de Gispert, Ernest Benach i Joan Rigol.

 


"La voluntat és que la caixa sigui transparent i que tingui traçabilitat", ha destacat Cuixart, mentre
que Sànchez ha urgit la ciutadania a "omplir-la" com a mostra de solidaritat. "Aquesta caixa és una demostració més de la pluralitat del procés", ha apuntat posteriorment del president d'Òmnium Cultural.




El mecanisme, pensat per ajudar a cobrir els costos judicials de tots els processos oberts en relació al camí independentista, compta amb el suport del PDECat, d'ERC, de Catalunya Sí que Es Pot (CSQEP) i de la CUP, que han fet costat aquest dilluns a la presidenta del Parlament en la seva declaració judicial. El PDECat va posar en marxa la setmana passada una campanya de donatius per fer front a les multes que el TSJC va imposar a Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau en el judici al 9-N.







Enllaç noticia :

http://www.naciodigital.cat/noticia/130662/tots/anem/inaugurada/caixa/solidaritat/amb/encausats/proc