divendres, 12 de maig del 2017

Puigdemont reivindica el Corredor Mediterrani davant Rajoy



AUTOMOBILE BARCELONA







Víctor Costa
Barcelona. Divendres, 12 de maig de 2017
















El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, han protagonitzat un nou cara a cara durant la cloenda del Connected Hub que alhora era la inauguració de l'Automobile Barcelona.



Puigdemont ha estat el primer a parlar alternant el català i l'anglès. Clar i breu, ha advertit Rajoy que és "fonamental" que s'atengui la reclamació i el desig de les "institucions públiques i econòmiques de Catalunya" en relació a la connexió amb Europa a través del Corredor Mediterrani.



Però lluny de conformar-se amb la reivindicació, ha tret pit de Catalunya com una de les més grans indústries automobilístiques i d'enginyeria d'Europa. "El nostre país compromès i preparat vol formar part d'aquest canvi que ve", ha assegurat. Un canvi que no deixa de ser una oportunitat en termes d'innovació tecnològica i connectivitat.



Sumar forces i suprimir barreres

Tot seguit, ha pres la paraula Rajoy. "Espanya és un país plenament identificat amb el món del motor", ha començat poc abans de matisar que "la millor inversió per al sector és la recuperació econòmica". Entremig de dades del sector i de l'economia espanyola, Rajoy ha començat a llançar alguns missatges a cavall entre la política i la connectivitat: "El futur ens exigeix innovació i connexió", "Mentalitat oberta amb esperit emprenedor" o "Estar connectats obre noves oportunitats, les que sorgeixen de sumar forces".



De la connectivitat a la supressió de barreres, encara una mica més: "Obrir-se, suprimir barreres i compartir" i "evitar les temptacions de desconnexió i aïllament".



Estabilitat i moderació

I per si de cas no hagués quallat el seu missatge vàlid tant per al sector de l'automòbil com per a la política subliminar, ha volgut deixar clar que el govern espanyol posa tota la seva empenta en la indústria del motor i en infraestructures de pes per a Catalunya com el Corredor Mediterrani. "L'estabilitat i la moderació són rendibles per a tots", ha afegit.



Sense fer al·lusions al procés, ha llançat un missatge final just abans d'anar a explorar juntament amb Puigdemont les connexions (automobilístiques) del Saló de l'Automòbil: "S'ha invertit en molts llocs de la nostra geografia i també aquí, a Barcelona, capital incomparable d'una Catalunya pròspera en una Espanya puixant i dins una Europa moderna".







Enllaç noticia :

http://www.elnacional.cat/ca/politica/puigdemont-corredor-mediterrani-rajoy_157596_102.html