dimarts, 30 de maig del 2017

Escàndol per la vinculació del fiscal anticorrupció espanyol amb una societat a Panamà



MÓN - ESPANYA






L’empresa hauria servit, suposadament, per amagar la propietat d’un xalet familiar valorat en 550.000 euros








El fiscal en cap anticorrupció, Manuel Moix (esquerra), al costat de l'expresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio González (dreta)






Per: Redacció 

30.05.2017  11:14





El fiscal en cap anticorrupció espanyol, Manuel Moix, és propietari des de fa cinc anys del 25% d’una empresa amb seu a Panamà, un dels principals paradisos fiscals del món. L’empresa, anomenada Duchesse Financial Overseas, va ser creada pels pares de Moix durant els anys 80, suposadament per amagar la propietat d’un xalet ubicat a la Comunitat de Madrid i valorat en 550.000 euros.



Segons ha informat InfoLibre, l’empresa es va crear el 4 de gener de 1988 i el 24 de febrer del mateix any la societat va adquirir el xalet situat a Collado Villalba (Madrid). La casa compta amb sis dormitoris, cinc banys, dos menjadors, una bodega de 60 metres quadrats, una piscina coberta i 4.629 metres quadrats de parcel·la.



Fins l’any 1988, el xalet pertanyia a una societat de guanys dels pares de Moix. El matrimoni també
controlava l’empresa acabada de crear a Panamà. En l’operació de compravenda del xalet, l’empresa panamenya va estar representada per la germana del fiscal, Margarita Moix. Així doncs, l’objectiu de l’operació hauria estat ocultar el nom dels propietaris de l’immoble.



El fiscal anticorrupció i els seus tres germans van heretar l’empresa panamenya en dues fases, l’any 2008 quan va morir la mare i tres anys més tard quan va morir el pare. Així, des de fa cinc anys i mig Moix és propietari del 25% d’una empresa amb seu a Panamà. Segons sosté InfoLibre, Moix va evitar posar el seu nom a l’immoble i va amagar la propietat darrera la societat.



Reaccions
Gabriel Rufián ha titllat de ‘canallada’ que suposats patriotes com Moix tinguin interessos a paradisos fiscals i després acusin de ser ‘antisistema’ als integrants de determinades formacions polítiques. Segons el portaveu adjunt d’ERC, Moix és un altre dels ‘compiyoguis que es creien que aquest país era seu’ i, per tant, casos com el seu no suposen ‘cap sorpresa’.



Per la seva banda, el secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, ha afirmat que és ‘vergonyós’ que el fiscal anticorrupció tingui ‘interessos’ a paradisos fiscals. Per a Iglesias, aquesta és una raó més per presentar ‘per dignitat’ una moció de censura perquè el PP deixi de ‘parasitar les institucions’.






Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticies/escandol-per-la-vinculacio-del-fiscal-anticorrupcio-espanyol-amb-una-societat-a-panama/