dijous, 20 d’abril del 2017

La Guàrdia Civil escorcolla les seus d’Indra, OHL i Saerco pel presumpte finançament irregular del PP de Madrid



MÓN - ESPANYA







Busquen proves de pagaments del PP regional a OHL a partir d'unes referències a l'agenda de Francisco Granados 














Per: Redacció 

20.04.2017  12:28





La Guàrdia Civil ha escorcollat les seus de la constructora OHL, la companyia tecnològica Indra i l’empresa de serveis aeroportuaris Saerco pel presumpte finançament irregular del PP de Madrid per ordre del jutge de l’audiència espanyola Eloy Velasco. La investigació, que s’emmarca en l’Operació Lezo, sorgeix a partir de les anotacions a l’agenda de l’ex-conseller de la Comunitat de Madrid Francisco Granados, on constaven referències a pagaments del PP regional a OHL.



L’operació arriba després de l’arrest d’ahir d’onze persones, entre els quals l’ex-president de la Comunitat de Madrid Ignacio González. OHL també era una de les empreses que apareixia als papers de l’ex-tresorer del PP Luis Bárcenas, entre altres constructores com ACS i FCC. Un portaveu d’OHL ha confirmat l’escorcoll i ha assegurat que la constructora està col·laborant amb els cossos de
seguretat. Tanmateix, ha negat que l’empresa hagi pagat cap tipus de comissió a canvi de concessió d’obra pública a algun partit polític.



Pel que fa a Indra, un portaveu de la companyia ha explicat que la Guàrdia Civil els ha demanat informació i que han col·laborat amb els agents per donar-los màxim accés als sistemes. El conseller delegat d’Indra, Javier de Andrés, està encausat en el Cas Púnica pels presumptes pagaments de l’empresa a la trama.



A més, la policia també ha escorcollat la seu de Saerco. El creador de l’empresa, Ildefonso Miguel, està encausat en l’Operació Lezo com a director gerent del Canal d’Isabel II sota el mandat d’Ignacio González, també encausat en el cas.



El febrer passat ja es va ordenar l’escorcoll del despatx de Francisco Javier López Madrid, gendre de Juan Miguel Villar Mir, que és el propietari del grup OHL. La Guàrdia Civil va requisar expedients d’una trentena de contractes d’adjudicacions a la constructora de la conselleria de Transports de la Comunitat de Madrid entre el 2004 i el 2013. Algunes de les obres investigades són el metro lleuger a Pozuelo de Alarcón (92 milions d’euros) i el tren de rodalia fallit a Navalcarnero (362 milions).



El nombre d’encausats per l’Operació Lezo supera la vintena. Entre ells s’hi troben el germà de González, Pablo González; la seva antiga mà dreta, Edmundo Rodríguez Sobrino; el conseller delegat d’OHL, Javier López Madrid; el president de La Razón, Mauricio Casals, i el director del diari, Francisco Marhuenda.



Més informació







Enllaç noticia :