dijous, 6 d’abril del 2017

Fernández Díaz i De Alfonso s'embolcallen en el victimisme i agiten al Congrés la teoria de la conspiració



OPERACIÓ CATALUNYA







L'exministre de l'Interior assegura que les gravacions es van fer per "perjudicar" el PP i reclama als diputats que es preguntin pels "autors intel·lectuals" dels fets

Fernández Díaz es regira contra el PDECat i ERC a la comissió d'investigació, i defensa la seva polèmica gestió al capdavant d'Interior

De Alfonso es presenta com perjudicat pels fets i nega estar implicat en l'anomenada "operació Catalunya"

Fernández Díaz: «Les gravacions es van fer amb la intenció de perjudicar-me tant a mi com al PP»

 

 

 

 




| 05/04/2017 a les 21:46h
 
 
 
 
 
 
 
Jorge Fernández Díaz, aquest dimecres | Congrés dels Dipuutats
 
 
 
 
 
 
El tàndem Jorge Fernández Díaz-Daniel de Alfonso va marcar la recta final de les eleccions espanyoles del 26-J. Les caravanes de tots els partits, sense excepció, van haver de modificar el guió previst arran de la revelació de les converses que van mantenir l'exministre de l'Interior i l'exdirector de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) uns mesos abans. Deu mesos després, els dos protagonistes han aterrat al Congrés dels Diputats amb un argumentari sota el braç: són "víctimes" d'una conspiració que -segons l'exministre- tenia com a objectiu laminar les expectatives electorals del PP.


 
Ja recuperat d'una greu malaltia, Fernández Díaz ha optat per un estil agressiu i per situar-se al centre d'una trama que tenia com a objectiu que Mariano Rajoy no guanyés les eleccions. "Ningú s'ha preguntat pels autors intel·lectuals de tot això", ha resumit l'exministre, que ha negat haver promogut la reunió amb De Alfonso. L'exdirector de l'OAC ha indicat que la cita va ser concertada a través del seu "amic" José Ángel Fuentes Gago, cap de gabinet de l'ex-número dos de la policia Eugenio Pino. Qui la va gravar? Les compareixences no han servit per aclarir-ho. Amb un punt histriònic, De Alfonso ha jurat pels seus fills que ell no va ser. Tots dos, de fet, destaquen que no han escoltat les converses revelades per Público.


Les converses, però, van acabar sortint a la llum, i constitueixen una de les proves que el sobiranisme esgrimeix per constatar l'existència de l'anomenada operació Catalunya. Una iniciativa amb alts comandaments policials implicats destinada a trobar casos de corrupció en dirigents independentistes en la qual, "si existís", De Alfonso no hi hauria tingut res a veure. "No sóc independentista, però estimo Catalunya i la seva gent", ha assegurat el magistrat, que després de ser destituït pel Parlament ha estat destinat a Santander, un cop va abandonar la plaça a l'Audiència de Barcelona. Fernández Díaz, en la línia habitual del PP, ha destacat que el dret a l'autodeterminació no és reconegut per cap constitució "escrita" d'un país "avançat" del món i ha indicat que sense respecte a a la legalitat no hi ha democràcia.


 
 
Rajoy i la Fiscalia que "afina"

Estava Mariano Rajoy al corrent de les conspiracions de l'exministre i l'exdirector d'Antifrau? En les gravacions, Fernández Díaz destaca que el president espanyol està "al corrent" de tot, però aquest dimecres ha fet marxa enrere. Preguntat per Gabriel Rufián, portaveu d'ERC, sobre si era un "farol", el dirigent del PP ha respost afirmativament. Segons ell, es tractava de seguir amb el clima de confiança i de comoditat que De Alfonso va promoure en les trobades. "És una llicència que em vaig permetre", ha indicat Fernández Díaz, que no ha dit res sobre si es van destinar recursos públics -o dels fons reservats- a combatre el sobiranisme.

 
 
 
L'exministre ha negat una de les frases més icòniques de les gravacions, aquella en què pronuncia les paraules "això la Fiscalia t'ho afina" quan De Alfonso li ofereix pistes sobre presumptes casos de corrupció relacionats amb càrrecs sobiranistes. Tan segur s'ha mostrat Fernández Díaz que, quan Rufián li ha mostrat un llapis de memòria amb el contingut de la conversa, l'ha desafiat a fer una prova pericial per demostrar que ell no havia fet servir aquesta expressió. Irònicament, el portaveu d'ERC ha deixat anar que potser hi ha algú amb una veu molt similar a la del dirigent del PP.

 
 
 
Fernández Díaz també ha qualificat de "manipulació lamentable" del PDECat i ERC l'ús que han fet de la frase "els hem destrossat el sistema sanitari" perquè sabien "que faria mal" i ha lamentat que un dia que va visitar un amic seu a un hospital el van insultar. També ha criticat les campanyes de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) que recordaven la frase. "Ha estat gravíssim", ha expressat al final de la compareixença, i ha agraït l'oportunitat de poder parlar-ne "amb llums i taquígrafs". A més a més, en la rèplica al diputat demòcrata, Sergi Miquel, Fernández Díaz ha aprofitat per recordar les informacions periodístiques que el 2012 assenyalaven que l'antiga CDC hauria contractat a l'agència Método 3 l'espionatge de polítics del propi partit, el PSOE i el PP.
 
 
 
Daniel de Alfonso Foto: ACN
De Alfonso ha negat tenir res a veure amb l'expedient amb informació falsa sobre els comptes de Xavier Trias a l'estranger, mentre que Fernández Díaz ha negat qualsevol contacte amb José Villarejo, impulsor de l'operació Catalunya. De passada, a preguntes d'Units Podem, ha apuntat que en cap moment s'ha investigat cap partit polític, tampoc el que lidera Pablo Iglesias. "No hi ha hagut cap ordre, ni cap voluntat política, d'investigar ningú", ha determinat l'exministre de l'Interior, que malgrat això ha apuntat que hi pot haver hagut "algun error", en referència a càrrecs inferiors.

 
 
 
Un ministre que "no pinta res"

"Sembla que el ministre de l'Interior sigui com el gran germà, però hi ha coses de les quals se n'assabenta un pels diaris", ha admès Fernández Díaz en resposta a Irene Montero, portaveu parlamentària d'Units Podem. "Cregui'm: no hi ha hagut cap voluntat polític, i si hi ha hagut algun error el lamento", ha destacat el dirigent del PP, que no s'ha estat de recordar que el seu partit es va imposar al PDECat -quan encara es deia CDC- a Barcelona en les últimes eleccions estatals.

 
 
 
Després d'una autèntica hagiografia dels diputats populars, que han situat la figura de Fernández Díaz a cotes pràcticament històriques, l'exministre ha agraït les mostres de suport que va rebre durant la malaltia. I ha aprofitat per dir que, en les investigacions que hi ha en marxa, un ministre "no pinta res". Les gravacions que van trasbalsar la campanya del 26-J demostren més aviat el contrari. 
 
 
 



Enllaç noticia :