dimarts, 13 de desembre del 2016

La CUP demostra que els Mossos van actuar «d'ofici» contra els acusats de cremar fotos del rei

Informe Mossos fotos rei by naciodigital on Scribd

PROCÉS CATALÀ





"Ens sentim orgullosos i ho tornarem a fer les vegades que calgui", asseguren els anticapitalistes

La CUP insisteix que Catalunya no es pot permetre tenir un conseller d'Interior que "no està compromès" amb el procés sobiranista

Junts pel Sí defensa l'actuació dels Mossos i avisa els anticapitalistes que cal un Govern "fort" per culminar el procés

La mesa del Parlament ajorna la votació sobre la reprovació dels diputats de la CUP 







| 13/12/2016 a les 16:31h








La diputada de la CUP Mireia Vehí, en roda de premsa | ACN







 

La CUP no pensa donar el seu braç a tòrcer i segueix pressionant per fer caure del Govern el conseller d'Interior, Jordi Jané. Els anticapitalistes han fet públic un informe que demostra que els Mossos van "actuar d'ofici" el passat 11 de setembre a l'hora d'identificar els detinguts acusats d'haver cremat fotos del rei i que ara han quedat ja en llibertat després d'haver-se negat a declarar davant de l'Audiència Nacional. "Van monitoritzar tota la manifestació i actes", ha denunciat la diputada Mireia Vehí. Al seu judici, fets com aquest demostren que el conseller Jané "torpedina" el procés, ja que considera que cada cop que es produeix un "avenç" els Mossos "mouen fitxa". La diputada ha admès que aquest episodi no es pot separar d'un context en el qual el Govern no té assegurat el vot afirmatiu de la CUP als pressupostos del 2017.



 Enllaç document :















Vehí ha insistit que la petició de dimissió del conseller Jané que fa la CUP no és un "capritx" sinó que
es tracta d'un "tema de país" perquè es tracta d'un dirigent que "no està compromès" ni "a l'alçada" del procés sobiranista que impulsa Catalunya. La diputada de la CUP ha insistit que la intenció del seu grup no és "posar els Mossos contra les cordes" sinó assenyalar que hi ha unes "responsablitats polítiques" i que cal preguntar-se si el cos policial serà "lleial" a la Generalitat quan s'estigui a les portes de la celebració del referèndum. "Interior col·labora de l'aparell repressiu de casa nostra i de l'estat espanyol", ha sentenciat.




Sobre el fet que la mesa del Parlament hagi de debatre la setmana que ve si reprova o no els diputats de la CUP per haver estripat fotos del rei en una roda de premsa en seu parlamentària, Vehí ha defensat la seva actuació: "Ens sentim orgullosos i ho tornarem a fer les vegades que calgui". Ha argumentat que es tracta d'"actes simbòlics" que formen part de la tradició de l'esquerra independentista en el marc del qüestionament de la monarquia i del règim del 78. "No som súbdits de ningú i som ciutadans lliures d'un poble lliure", ha etzibat.




Junts pel Sí defensa que cal un Govern "fort"




Junts pel Sí, però, ha replicat que el Govern "no es planteja la dimissió o el cessament de cap conseller". El portaveu adjunt, Roger Torrent, ha defensat que no s'esquerdi "la majoria política" en un moment en què cal un Govern "fort" per poder culminar el procés sobiranista i celebrar el referèndum.




Torrent ha subratllat que no es pot posar "sota una pressió innecessària" els funcionaris públics i que, per tant, els Mossos "s'han de cenyir al compliment de la llei". En tot cas, ha insistit, és "feina dels polítics" canviar l'ordenament jurídic per aconseguir que actes com el de cremar fotos del rei no siguin un delicte penal.





Enllaç noticia :