dimarts, 13 de desembre del 2016

El Govern descarta la dimissió de Jané per facilitar l'aprovació dels pressupostos



PROCÉS CATALÀ




La consellera de la Presidència, Neus Munté, sosté que no hi ha "cap canvi" en la cadena de confiances amb la CUP

Assegura que no hi ha "marge de maniobra polític" per evitar que els Mossos segueixin les ordres judicials

Defensa la llibertat d'expressió però carrega per les "pintades amenaçadores" contra Jané i el PDECat i també retreu a Millo el seu comportament

El govern espanyol informa la Fiscalia que diputats de la CUP van estripar i cremar fotos del rei



, Palau de la Generalitat | 13/12/2016 a les 14:23h
 
 
 
 
 
 
 
Jordi Jané, Carles Puigdemont i Oriol Junqueras | Govern
 






Afectarà l'episodi de detencions dels activistes de la CUP que han cremat fotos del rei a la "cadena de confiances" que tenen el Govern i els anticapitalistes? L'executiu, segons ha explicat aquest dimarts la consellera de la Presidència, Neus Munté, confia que no sigui així. "L'objectiu és tirar endavant el full de ruta", ha assegurat Munté, que ha defensat la tasca del conseller d'Interior, Jordi Jané, i dels Mossos d'Esquadra.

 



"No hem de posar condicions per res, sinó aprovar els pressupostos", ha considerat Munté sobre la possibilitat que Jané dimiteixi per facilitar la tramitació dels comptes. "El conseller té tot el suport del Govern", ha ressaltat la dirigent nacionalista, que ha indicat que no hi ha "marge de maniobra polític" per evitar detencions quan són ordenades per la justícia i els Mossos actuen com a policia judicial. "No és moment de plantejar dimissions", ha considerat la consellera de la Presidència.

 


En aquest sentit, Munté ha volgut criticar la CUP per posar els Mossos al centre del debat polític. "Portar les coses a aquest nivell és una equivocació", ha indicat la consellera de la Presidència, que ha
volgut ressaltar que actuacions com la dels activistes que cremen fotos del monarca espanyol no s'adiuen a l'actitud de la "immensa majoria" dels ciutadans de Catalunya.




En clau de full de ruta, Munté ha volgut insistir que el full de ruta segueix endavant "tot i les dificultats". "No s'ha produït cap canvi en la cadena de confiances que va demanar Carles Puigdemont al setembre", ha destacat la portaveu de l'executiu, que ha posat de manifest l'acord amb la CUP per tramitar els pressupostos de la Generalitat per al 2016. Uns comptes que la setmana vinent es debatran al Parlament.

 


Contra les "pintades amenaçadores"

 


Munté també ha criticat que Enric Millo, actual delegat del govern espanyol a Catalunya, estripés des del faristol de la sala de premsa del Parlament un document aprovat per l'executiu català. "No ens agrada", ha indicat la consellera, que també ha carregat contra les "pintades amenaçadores" que han aparegut en seus del Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat) després de les detencions dels activistes.

 


La consellera de la Presidència ha assegurat que és "raonable" que els detinguts hagin estat posats en llibertat amb càrrecs, i ha volgut tenir paraules crítiques contra Millo per haver informat la Fiscalia de la crema de fotos del rei. "Feien ús de la seva llibertat d'expressió", ha ressaltat Munté.






Enllaç noticia :