dimarts, 11 d’octubre del 2016

Tretze municipis catalans treballaran pel 12 d’octubre i Badalona es fa enrere



PAÍS - PRINCIPAT





'En cap cas volíem ni volem posar cap treballador municipal en una situació complicada', ha dit el tinent de batlle badaloní.

















Per: Redacció 

11.10.2016  16:24






“Demà l’Ajuntament no podrà obrir les seves portes”. Així de clar ha estat el primer tinent de batlle de l’ajuntament de Badalona, Oriol Lladó, a la roda de premsa feta després que es conegués la decisió del jutge, que impedeix al constitori obrir demà, dia 12 d’octubre, les dependències municipals. “En cap cas volíem ni volem posar cap treballador municipal en una situació complicada”, s’ha justificat Lladó, que ha atès els mitjans en absència de la batllessa Dolors Sabater, de viatge a Colòmbia per assistir a un congrés.



El govern de la ciutat ha explicat que la decisió d’obrir demà les seves portes havia estat “acordada amb els sindicats” i permetia als treballadors que fer festa el 9 de desembre i aprofitar el pont de la Immaculada. Alhora, han aprofitat la compareixença per criticar la festivitat del 12 d’octubre que, diuen, “commemora un extermini sistemàtic de la població nativa americana, va ser adoptada pel franquisme com a dia d’expansió dels seus valors i és una data lligada a l’exèrcit”.



Jose Téllez, tercer tinent de batlle, ha constatat que la decisió judicial és “una interlocutòria plena de
política”. “S’ha volgut actuar políticament contra aquest govern de Badalona, que ja sabem que molesta”, ha criticat Téllez, i ha condemnat “l’utilització de les institucions democràtiques i del poder judicial” per part del Partit Popular. “Es tracta d’un cop d’Estat contra la sobirania local”, ha afirmat, contundent, Téllez. Per mostrar el desacord amb la decisió, els membres del govern municipal es posaran “a primera línia de foc”, a les portes de l’Ajuntament i a disposició de la ciutadania de Badalona.



12 d’octubre, un dia normal?
Arreu del principat són molts els ajuntaments que obriran amb certa normalitat aquest 12 d’octubre, i el seu funcionament dependrà de l’assistència dels funcionaris. Un d’aquests ajuntaments és el de Berga. La seva batllessa, Montse Venturós, considera que el paper dels governs locals és clau i considera el 12 d’octubre una data “eminentment franquista i colonialista”. En total, són tretze consistoris els que tenen intenció d’oferir els seus serveis: Celrà, Viladomat, Mieres, Verges, les Planes d’Hostoles, Navàs, Viladrau, Capellades, Sant Martí de Tous, Vilella Alta, Linyola, Torrelameu, Argentona i Berga.







Fotografia de la façana central de l’Ajuntament de Berga







Una setzena de consistoris més es posaran al servei de la ciutadania per atendre dubtes o suggeriments. Són els ajuntaments de Sant Guim de la Plana, Sant Guim de Freixenet, Montoliu de Segarra, Torrebesses, Llardecans, Almenar, Torregrossa, Bellvís, Bell-lloc d’Urgell, Soleràs, Granadella, Bellcaire d’Urgell, Sentiu de Sió, Montgai, Agramunt, Coll de Nargó.



Altres consistoris obriran de manera parcial i només alguns membres del govern o regidors aniran a treballar. En el cas de Sant Pere de Riudebitlles no hi haurà atenció al públic, però els treballadors que ho vulguin podran anar a la feina. A Girona, aniran a l’ajuntament els càrrecs de la CUP. En el cas d’Artés no hi haurà atenció al públic, però s’hi faran unes jornades de voluntariat obertes a la ciutadania. A Sort, Tàrrega, Sort, Trem, Soriguera i als Guiamets, alguns membres de l’executiu o regidors aniran a treballar.







Enllaç noticia :