dimecres, 12 d’octubre del 2016

L’extrema dreta amenaça i persegueix els periodistes que cobrien l’acte de Montjuïc



PAÍS - PRINCIPAT





Tot ha començat quan han identificat el periodista Enric Borràs, germà del fotoperiodista amenaçat Jordi Borràs.



















Els periodistes que estaven cobrint l’acte de l’extrema dreta en motiu del 12 d’Octubre a Montjuïc han hagut d’abandonar el lloc després d’haver estat increpats. Segons que explica el periodista del diari Ara, Enric Borràs, al seu perfil de Twitter, tot ha començat quan l’han reconegut com a germà de Jordi Borràs, el fotoperiodista amenaçat pels ultres.



Dos homes que participaven en l’acte se’ls han acostat, han identificat Borràs i tot segui els han impedit fer més fotos. ‘Fotografiáme la cara y mándasela a tu hermano, te arranco la cabeza’, li han dit. Mentrestant, d’altres cridaven insults contra el grup de periodistes entre els quals n’hi havia d’El Periódico, d’El País, de Rac 1, de Nació Digital i La Directa.



Després d’aquests fets els periodistes han decidit marxar en bloc i a poc a poc. Com es pot veure al vídeo de La Directa el públic ha començat a xiular i a cridar ‘Fora, fora’ als periodistes, fins i tot els hi han tirat algun objecte. Mentre marxaven gairebé els han arribat a increpar físicament i no han deixat de perseguir-los fins que han passat el cordó policial.














Podeu veure ací com ho explica Enric Borràs al seu perfil de Twitter:




















Enllaç noticia :