dimecres, 5 d’octubre del 2016

La CUP emplaça JxSí a abandonar la via del pacte amb l’Estat



Els cupaires demanen a Puigdemont que “no perdi ni un dia més” amb Espanya, i defensen la “legítima unilateralitat per a la ruptura democràtica”.






per Gemma Aguilera 05/10/2016 

El diputat de la CUP Albert Botran | Parlament
 



La CUP s’ha repartit la intervenció en dues parts, la qüestió del referèndum, a càrrec del diputat Albert Botran, i la qüestió social i de model econòmic de país, que ha explicat el diputat Benet Salellas. Botran, que duia una samarreta de la campanya pel sí a Escòcia, ha començat remarcant que “és una legislatura excepcional no només perquè mai fins ara s’havia posat data a un referèndum, sinó perquè comença a la ruptura amb l’Estat i l’inici d’un procés constituent per bastir una república basada en un poder autènticament popular”. 



Botran ha llançat un missatge tant a Junts pel Sí, i de retruc a CSQP, per fer-los veure que a
hores d’ara intentar acordar res amb l’Estat és no llegir bé la realitat. És per això que ha emplaçat el president Puigdemont a “no perdre ni un sol dia, perquè no és políticament útil”. La CUP ha explicat que “defensem la legítima unilateralitat, però si algun dia l’esquerra espanyola hi fos per canviar les coses, nosaltres també hi seríem”.




Botran ha recordat que els casos d’Escòcia i el Quebec no són exemples de referèndum pactat, perquè “en tots dos casos van ser les seves institucions polítiques les que, de forma unilateral, van decidir fer un referèndum, i finalment van empènyer Londres i el Canadà a negociar-lo”. En aquest sentit, ha afegit Botran, no és el moment d’encallar-se intentant pactar amb l’Estat: “Ara que les condicions estan madures, no podem deixar que es podreixin, ara que l’oligarquia ha pressionat el PSOE fins a esqueixar-lo, ara que veiem el vergonyós procés a un expresident i tres exconsellers, ens hem d’entretenir a fer referèndum pactat?”, s’ha preguntat Botran.






Enllaç noticia :

http://elmon.cat/noticia/171980/la-cup-emplaca-jxsi-a-abandonar-la-via-del-pacte-amb-lestat